.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 10:37

Αγωνιστική δράση σαββατοκύριακου 19-20 Οκτωβρίου 2024

Η δράση αυτού του σαββατοκύριακου περιγράφεται με τρεις μόλις λέξεις: λίγα και καυτά.

Η συνύπαρξη αγώνων MotoGP και WorldSBK στο ίδιο σαββατοκύριακο - για τρίτη φορά φέτος - είναι από μόνη της αρκετή για να γεμίσει το διήμερο, ωστόσο εδώ πια βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν που κρίνονται όλα και τα περιθώρια λάθους στενεύουν σε βαθμό εξαφάνισης.

Το MotoGP πηγαίνει στην Αυστραλία και το Phillip Island με τους δύο μονομάχους να χωρίζονται από μόλις 10 βαθμούς, ενώ απομένουν τέσσερα GP για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους οι κ.κ. Jorge Martin και Pecco Bagnaia.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του σαββατοκύριακου πάντως πέφτει στο WorldSBK και στην ισπανική πίστα της Jerez όπου ολοκληρώνεται το φετινό πρωτάθλημα με τον Toprak Razgatlioglu έτοιμο να τρελάνει όλη τη Γερμανία ως πρώτο και ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο στην πρώτη του χρονιά με τη BMW M1000RR. Η τριπλή μονομαχία (δύο πλήρη σκέλη και superpole race) με τον Nicolo Bulega της Ducati είναι δίχως άλλο το κερασάκι στην τούρτα του σαββατοκύριακου.

Στη Jerez θα ολοκληρωθεί και η πρώτη σεζόν του νεοσύστατου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Γυναικών, WorldWCR, με τον έκτο και τελευταίο αγώνα και μια μεγάλη μάχη για το παρθενικό του στέμμα: Ana Carrasco εναντίον Maria Herrera, οι δύο κυρίες που έχουν μοιραστεί μεταξύ τους 9 νίκες σε 10 αγώνες ως τώρα και χωρίζονται από 18 βαθμούς με 50 διαθέσιμους στα δύο σκέλη της Jerez.

Στην εγχώρια δράση υπάρχει ο έκτος και τελευταίος αγώνας του Πανελληνίου ΜΧ στα Τρίκαλα, όπου θα ξεκαθαρίσουν όλοι οι πρωταθλητές του 2024, ενώ θα είχαμε και άλλους δύο αγώνες - Trial και Scramble Βόρειας Ελλάδας - που αμφότεροι μεταφέρθηκαν για τις 3 Νοεμβρίου.

Αγωνιστική δράση 19-20 Οκτωβρίου
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, 6ος αγώνας, Πρίνος Τρικάλων
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, 17ος αγώνας, Phillip Island (Αυστραλία)
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK, 12ος αγώνας, Jerez (Ισπανία)
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldWCR, 6ος αγώνας, Jerez (Ισπανία)
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Pairs Speedway, 2ος αγώνας (Τελικός), Lonigo (Ιταλία)
Ευρωπαϊκό Κύπελλο STK1000 / SSP600 / SSP300, 6ος αγώνας, Grobnik (Κροατία)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 10:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αγωνιστική δράση σαββατοκύριακου 12-13 Οκτωβρίου 2024
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon