.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024 15:16

MotoGP - Ο Jack Miller στη Yamaha

Ο Αυστραλός αναβάτης πήρε την τελευταία θέση του ρόστερ του 2025 αναλαμβάνοντας μια εργοστασιακή Μ1 της Pramac Yamaha.

Η νέα ιδιωτική ομάδα που από το 2025 θα χρησιμοποιεί μοτοσυκλέτες της Yamaha, η Pramac Racing που φέτος διεκδικεί το πρωτάθλημα με τη Ducati και τον Jorge Martin, υπέγραψε και τον δεύτερο αναβάτη της. O Jack Miller θα βρεθεί δίπλα στον επίσης νεοφερμένο Miguel Oliveira.

Η συμφωνία των δύο πλευρών θα έχει ισχύ ενός έτους, κάτι που ίσως αντανακλά και τη δυσκολία του Miller να βρει μια θέση στην κορυφαία κατηγορία αφότου έγινε γνωστό πως η ΚΤΜ δε θα του ανανέωνε το συμβόλαιο, δίνοντας την RC16 του στον Pedro Acosta.

Με τις διαθέσιμες θέσεις να έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα, ο 29χρονος φαινόταν πως θα έπρεπε να βρει σε άλλο πρωτάθλημα τη συνέχεια της καριέρας του, με φήμες να τον συνδέουν με το WorldSBK, ωστόσο κατάφερε τελικώς να εξασφαλίσει την τελευταία μοτοσυκλέτα που ήταν ακόμη ορφανή στο ρόστερ του 2025.

576845 Jack Miller Red Bull KTM MotoGP RC16 Lusail International Circuit QAT 19 02 2024 8 MotoGP IRTA Test 2024 Lusail International Circuit QAT

Ο Αυστραλός τρέχει φέτος τη 10η σεζόν του στο MotoGP έχοντας θητεύσει σε Honda (2015-2017), Ducati (2018-2022) και KTM (2023-2024), με τις δύο τελευταίες να του δίνουν και εργοστασιακή θέση.

Το παλμαρέ του μετρά 23 βάθρα MotoGP με τέσσερεις νίκες μεταξύ αυτών, ενώ οι κορυφαίες χρονιές στην κατηγορία ήταν το 2021 και 2022 όταν με την εργοστασιακή Ducati τερμάτισε το πρωτάθλημα 4ος και 5ος αντιστοίχως, παίρνοντας 2 νίκες την πρώτη χρονιά και 1 τη δεύτερη.

Παρόλα αυτά οι τελευταίες δύο μέτριες (ως κακές) χρονιές του με την ΚΤΜ, σε συνδυασμό με την έλευση άφθονου φρέσκου ταλέντου από τις χαμηλότερες κατηγορίες τον έφεραν με το ένα πόδι εκτός MotoGP. Η φετινή χρονιά προφανέστατα θα είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη για το επόμενο συμβόλαιό του.

Στη Yamaha θα συναντήσει μια μοτοσυκλέτα κι ένα αγωνιστικό τμήμα που πέρασε δύσκολα τα τελευταία χρόνια και τώρα επιχειρεί επανεκκίνηση, με έναν νέο V4 κινητήρα στα σκαριά και λίγες ελπίδες διάκρισης στο άμεσο μέλλον, τουλάχιστον κατά τα λεγόμενα του ίδιου του τεχνικού διευθυντή της Yamaha MotoGP.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024 15:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αγωνιστική δράση σαββατοκύριακου 21-22 Σεπτεμβρίου 2024
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon