.
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 09:15

MotoGP 2024 - Το βραβείο της BMW για τον ταχύτερο φετινό αναβάτη

Στο Red Bull Ring, στο Spielberg της Αυστρίας, παρουσιάστηκε και το δώρο του νικητή για το βραβείο BMW M 2024.

Η  BMW αποκάλυψε το αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων που θα δωθεί στον ταχύτερο αναβάτη των κατατακτήριων στο τέλος αυτής της σεζόν. Ο λόγος για το ολοκαίνουριο BMW M5, που αποκαλύφθηκε από τον Dan Rossomondo, Chief Commercial Officer της Dorna Sports και τον Axel Mittler, Marketing Manager για το MotoGP στη BMW M GmbH.

Χάρη στο υβριδικό σύστημα του, M HYBRID, το νέο BMW M5 έχει μέγιστη ισχύ 727 ίππων και μέγιστη ροπή της τάξης των 100 χιλιογραμμόμετρων. Ο συνδυασμός του κινητήρα V8 με τεχνολογία M TwinPower Turbo και ηλεκτροκινητήρα, καθώς και η μεταφορά ισχύος χάρη στο 8ατάχυτο κιβώτιο M Steptronic με την τετρακίνηση M xDrive, επιτρέπουν την επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./'ωρα σε 3,5 δευτερόλεπτα.

«Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, η BMW M GmbH ανταμείβει τον νικητή του Βραβείου BMW M με ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο και το M5 φέτος δεν αποτελεί εξαίρεση», δήλωσε ο Dan Rossomondo μετά την αποκάλυψη. «Πέρα από το να φαίνεται εντυπωσιακό, είναι γεμάτο με πρωτοποριακή τεχνολογία, η οποία ενσωματώνει τέλεια αυτό που αντιπροσωπεύει επίσης το MotoGP: απόδοση, πάθος και καινοτομία.»

Ο Axel Mittler με τη σειρά του πρόσθεσε: «Το BMW M5, μετά το BMW XM Label Red από τη σεζόν 2023, είναι το δεύτερο αυτοκίνητο BMW M με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Αντιπροσωπεύει τον ενθουσιασμό της BMW M για τις μελλοντικές τεχνολογίες. Το νέο BMW M5 είναι η τρέχουσα ναυαρχίδα της σειράς των μοντέλων μας και έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε αυτό το ολοκαίνουριο μοντέλο υψηλών επιδόσεων ως το αυτοκίνητο του νικητή στο βραβείο BMW M, ακόμη και πριν από την κυκλοφορία του στην αγορά. Θα είναι ένας συναρπαστικός αγώνας για αυτό το βραβείο και ευχόμαστε σε όλους τους αναβάτες του MotoGP καλή τύχη».

Για την ιστορία από το 2003, το BMW M Award αναγνωρίζει τον αναβάτη MotoGP με τα καλύτερα αποτελέσματα κατατακτήριων δοκιμών. Οι αναβάτες κερδίζουν πόντους για τις προκριματικές θέσεις τους σε κάθε Σαββατοκύριακο Grand Prix, όμοια με το σύστημα πόντων που χρησιμοποιείται στους αγώνες. Ο αναβάτης που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους μέχρι το τέλος της σεζόν κερδίζει το πολυπόθητο βραβείο BMW M. Ο κάτοχος του ρεκόρ για το βραβείο BMW M είναι ο Marc Márquez, ο οποίος κέρδισε το βραβείο επτά συνεχόμενες φορές από το 2013 έως το 2019. Τέλος, τα τελευταία δύο χρόνια, ο Francesco Bagnaia διεκδίκησε το περίφημο βραβείο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 09:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon