.
Τρίτη, 13 Αυγούστου 2024 12:02

MotoGP 2027 - Παραμένουν 11 οι ομάδες, γρίφος η είσοδος της BMW

Ο Chief Sporting Officer της Dorna, Carlos Ezpeleta, αποκάλυψε ότι το MotoGP δεν σχεδιάζει να αυξήσει τις μοτοστκλέτες του grid και οποιοσδήποτε νέος κατασκευαστής - όπως η BMW - θα πρέπει επομένως να βρει μια υπάρχουσα ομάδα.

Η ξαφνική έξοδος της Suzuki στα τέλη του 2022 μείωσε τους αναβάτες του grid από 24 σε 22. Ενώ όμως το αρχικό ενδιαφέρον εκφράστηκε για την ανάληψη των εν λόγω θέσεων με τη μορφή δορυφορικών ομάδων, έγινε σαφές ότι οι θέσεις της Suzuki θα μπορούσαν να κληρονομηθούν μόνο από έναν έκτο κατασκευαστή. Ωστόσο, ο Ezpeleta είπε στο Speedweek.com ότι οι πρώην θέσεις της Suzuki δεν δεσμεύονται πλέον για μια νέα ομάδα και το MotoGP θα παραμείνει στους 22 αναβάτες.

Carlos Ezpeleta - Στο τέλος, αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι η ποιότητα των έντεκα ομάδων. Το αν παρέχονται από πέντε ή έξι κατασκευαστές είναι άλλο θέμα. Αλλά δεν είναι μυστικό ότι η προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι πέντε κατασκευαστές. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε να αποτρέψουμε την είσοδο ενός έκτου κατασκευαστή - αλλά σημαίνει ότι αυτός ο κατασκευαστής θα πρέπει να συνεργαστεί με μία από τις έντεκα ομάδες. Έντεκα ομάδες - 22 αναβάτες, αυτό δεν αλλάζει.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι η BMW, η οποία ηγείται επί του παρόντος στο πρωτάθλημα WorldSBK με τον Toprak Razgatlioglu και φημολογείται ότι εξετάζει την είσοδο στο MotoGP, θα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με μία από τις έξι ανεξάρτητες ομάδες, όπως έκανε η Aprilia στο παρελθόν με τη Gresini. Το θετικό στοιχείο μιας ανεξάρτητης από το εργοστάσιο συνεργασίας είναι ότι ο νέος κατασκευαστής αποκτά άμεση πρόσβαση σε μια πλήρως λειτουργική ομάδα MotoGP, αντί να χρειάζεται να δημιουργήσει την αγωνιστική ομάδα από την αρχή.

Ένα λιγότερο πιθανό σενάριο είναι να αποχωρήσει ένας άλλος από τους υπάρχοντες κατασκευαστές, οπότε η BMW θα μπορούσε να παρέμβει και να έχει τις δικές της θέσεις στο grid. Υπενθυμίζουμε πως η αλλαγή των τεχνικών κανόνων για το 2027, συμπεριλαμβανομένων των μικρότερων κινητήρων 850 κ.εκ., είναι η πιο λογική στιγμή για έναν νέο κατασκευαστή να μπει στην κορυφαία κατηγορία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon