.
Κατηγορία TEXNIKA
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 13:01

Suzuki – Πατέντες για κάμερες οπίσθιας θέασης για μοτοσυκλέτες

Μια άλλη προσέγγιση στην προειδοποίηση τυφλών σημείων ή, απλά, στην διεύρυνση του οπτικού πεδίου του αναβάτη προς τα πίσω.

Σχέδια πατεντών που είδαν φως σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, αποκαλύπτουν ένα νέο σύστημα υπό ανάπτυξη, από την Suzuki – την χρήση καμερών οπίσθιας θέασης, για παροχή εικόνων στην οθόνη μπροστά από τον αναβάτη. Αν και οι πατροπαράδοτοι... καθρέπτες πιθανόν θα είναι για αρκετά χρόνια ακόμα μαζί μας, οι εταιρείες ήδη ψάχνονται και με άλλες εφαρμογές της τεχνολογίας καμερών και αυτή ίσως είναι μία από τις επόμενες που θα γνωρίσουμε.

Πως λειοτουργεί το σύστημα; Η Suzuki θα χρησιμοποιεί τουλάχιστον μία ευρυγώνια κάμερα στο πίσω μέρος των μοτοσυκλετών, με την εικόνα να προβάλλεται στην οθόνη ενδείξεων της μοτοσυκλέτας με πολλαπλούς τρόπους. Ο αναβάτης θα μπορεί να βλέπει είτε μία γενικευμένη άποψη του τι γίνεται πίσω του, στο κέντρο της οθόνης, είτε να επιλέγει να δει καλύτερα τα «νεκρά σημεία» πίσω του, με τα πλήκτρα του τιμονιού. Ο αναβάτης θα μπορεί να επιλέγει το επίπεδο του ζουμ της κάμερας και την εστίαση της, αλλά πιθανόν θα υπάρχει και η δυνατότητα αυτόματης λειτουργίας – για παράδειγμα, με την ενεργοποίηση των φλας, η κάμερα να εστιάζει αυτόματα στην ανάλογη τυφλή γωνία, βοηθώντας τον αναβάτη να δει πίσω.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τεχνολογία αυτή δεν είναι, επ’ ουδενί, νέα, καθώς πολλοί αναβάτες μοτοσυκλέτας ήδη τοποθετούν ανάλογα συστήματα – μάλιστα καταργώντας τους καθρέφτες τους κατά περίπτωση. Από την άλλη, υπάρχουν και οι αντιδράσεις, καθώς η απλότητα και η αποτελεσματικότητα των καθρεπτών δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μνεία, την στιγμή που «ένα ακόμα ηλεκτρονικό σύστημα» προσθέτει σε κόστος και πολυπλοκότητα. Εσείς τι πιστεύετε για αυτό; Πείτε μας στα σχόλια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 13:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon