.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 15:03

Ευρώπη – Σε τροχιά ρεκόρ 25ετίας οι πωλήσεις μοτοσυκλετών

Ασύλληπτη απογείωση για την αγορά μοτοσυκλέτας στην Γηραιά Ήπειρο, με επιδόσεις που δεν έχουμε δει ούτε στα χρόνια των «παχιών αγελάδων»!

Η αύξηση των πωλήσεων μοτοσυκλετών στην Ευρώπη δεν είναι απλά γεγονός, αλλά μία συνεχιζόμενη πραγματικότητα, με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για το 8μηνο του 2024. Σε επίπεδο ηπείρου, η Ευρώπη σημειώνει τις περισσότερες πωλήσεις μοτοσυκλετών των τελευταίων 25 ετών, ενώ η χώρα μας καταγράφει μία από τις μεγαλύτερες ανόδους σε επίπεδο χωρών.

Πιο συγκεκριμένα, για το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2024, έχουν ανέλθει στα 2,1 εκατομμύρια κομμάτια, σημειώνοντας μία αύξηση κατά 13,9% σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη δεδομένα από 38 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Τουρκίας και της Ρωσίας.

Μιλώντας για επιδόσεις χωρών, η Τουρκία αναδεικνύεται στην μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, ξεπερνώντας και την Ιταλία, ενώ σημείωσε άνοδο πωλήσεων κατά 39,2%. Στο Top 8 των αγορών της Ευρώπης μπαίνει και η Ελλάδα, μετά από Τουρκία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, η Ελλάδα σημειώνει την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων μετά την Τουρκία, με +19,5% (σύμφωνα με την πηγή στατιστικών από τον κόσμο, ενώ σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η αύξηση είναι επιπέδου 17,87%, που και πάλι εξασφαλίζει στην Ελλάδα την ίδια θέση).

Την ίδια στιγμή, οι μεγάλες αγορές καταγράφουν μετριοπαθείς αυξήσεις έως και ελαφρές μειώσεις πωλήσεων: Αυξάνονται οι πωλήσεις σε Ιταλία και Ισπανία, την ίδια στιγμή που Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία σημειώνουν απώλειες, μονοψήφιου ποσοστού.

Η μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις αναδείχθηκε, και πάλι η Honda, με αύξηση πωλήσεων στο επίπεδο του 13,1%, ενώ την ακολουθούν οι Yamaha (+18,1%), Kuba (+55,8%), Piaggio (-7,7%) και BMW (-0,9%)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 15:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αττική Οδός - Οι νέες μειωμένες τιμές διοδίων
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon