.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 13:13

Τιμές βενζίνης – Πτωτικές οι τάσεις τον τελευταίο μήνα

Σε κάποιες χώρες έγινε λόγος για την «χαμηλότερη τιμή εδώ και 6 μήνες» - Τι γίνεται στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, οι τιμές των καυσίμων έχουν πάρει μια κάποια πτωτική πορεία, τον τελευταίο μήνα – στην Ιταλία, μάλιστα, τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για την χαμηλότερη τιμή στην αντλία εδώ και 6 μήνες, από τις 9 Φεβρουαρίου. Πανευρωπαϊκά, καταγράφεται μια πτωτική τάση των τιμών εν μέσω φόβων για οικονομική ύφεση στις ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα, με βάση τα δελτία του παρατηρητηρίου υγρών καυσίμων, η τιμή της απλής αμόλυβδης στην αντλία έχει πέσει τον τελευταίο μήνα, ωστόσο μόλις κατά 3 λεπτά του ευρώ -από το 1,91 της 12ης Ιουλίου, στο 1,88 ευρώ της περασμένης Παρασκευής.

Στα ίδια διαστήματα, το diesel κίνησης έπεσε κατά 4 λεπτά του ευρώ (στα 1,63 από 1,67 ευρώ), ενώ η «χρυσή» 100άρα βενζίνη έχασε μόλις 1,7 λεπτά στο λίτρο (από 2,101 στα 2,084 ευρώ το λίτρο).

Με βάση το τελευταίο εβδιομαδιαίο δελτίο του Παρατηρητηρίου (2/8/2024), η ακριβότερη βενζίνη πωλείται στις Κυκλάδες, με μέση τιμή στα 2,12 ευρώ το λίτρο για την απλή αμόλυβδη και 2,29 το λίτρο, για την 100άρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 13:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon