.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 14:16

MV Agusta LXP Orioli – Είδαμε από κοντά το φοβερό limited Adventure

Με την αφορμή του welcome party του νέου Enduro Veloce, γνωρίσαμε και το περιορισμένης παραγωγής LXP Orioli, ενώ χαζέψαμε και τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας της «Motorcycle Art».

Η MV Agusta έχει περάσει σε μία νέα εποχή στην ιστορία της, αλλά και στην Ελλάδα. Πλέον υπό την κατοχή του κολοσσού KTM Group, στην χώρα μας αντιπροσωπεύεται από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ – όμως το κατάστημα Efthimiou Moto στην Καλλιρρόης παραμένει ενεργό ως «κάθετη μονάδα» MV Agusta, χάρη σε δεκαετίες συνεργασίας και εμπειρίας με την ιταλική εταιρεία.

Εκεί έγινε εχθές Τετάρτη 17 Ιουλίου, το πάρτυ καλωσορίσματος της Enduro Veloce, της πρώτης Adventure μοτοσυκλέτας για την MV Agusta. Αποτέλεσμα της εξέλιξης του Lucky Explorer project, το Enduro Veloce συδυάζει το ιταλικό ταμπεραμέντο MV Agusta με την ασύλληπτη ιστορία στους αγώνες αλλά και το design, με τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς μοτοσυκλετών. Φορτωμένη με εξοπλισμό και με έναν τρικύλινδρο κινητήρα 931 κυβικών, με 124 ίππους και 10 kgm ροπής, η Enduro Veloce είναι έτοιμη για δημιουργία μοναδικών ιστοριών και αναμνήσεων. Η τιμή της για την Ελλάδα, έχει οριστεί στα 25.300 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα για την μοτοσυκλέτα εδώ, αλλά και για την πρώτη της δοκιμή από την παγκόσμια παρουσία στην Σαρδηνία, με ένα κλικ εδώ.

Φυσικά, το «αστέρι» του απογεύματος ήταν η LXP Orioli, η περιορισμένης παραγωγής μεγάλη Adventure της MV Agusta, η οποία παρουσιάστηκε πριν από την Enduro Veloce, όπως συνηθίζει να κάνει η εταιρεία. Μόνο σε 500 κομμάτια σε όλο τον κόσμο, η LXP Orioli που είδαμε εμείς είναι η μία απο τις προς το παρόν δύο (!) που έχουν κλείσει για την Ελλάδα – και όπως μας αποκάλυψε ο Βασίλης Ευθυμίου, η Ελλάδα έχει μια δυνατή κοινότητα συλλεκτών και aficionados της μάρκας, καθώς και στο παρελθόν είχε εξασφαλίσει κομμάτια από πιο σπάνιες MV Agusta – όπως, για παράδειγμα, την MV Agusta Brutale 800 RR LH44 Edition του Lewis Hamilton. Από τα μόνο 144 κομμάτια παγκοσμίως, και πάλι στην Ελλάδα ήρθαν δύο!

Για την LXP Orioli μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ – ή, να απολαύσετε το οφθαλμόλουτρο στην γκαλερί που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 14:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon