.
Κατηγορία QJ Motors
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 11:56

QJMOTOR SRK 400 RR 2025 – Ακόμα μία 4κύλινδρη supersport «όπως παλιά»

Η ανάσταση των 4κύλινδρων 400 κυβικών εν σειρά... περνάει μέσα από την Κίνα;

Στην μοτοσυκλέτα του σήμερα, μπορείς να ισχυριστείς σε μεγάλο βαθμό ότι «ό,τι είναι παλιό, είναι καινούργιο ξανά». Και ένα κομμάτι της φάσης είναι η κατά τα φαινόμενα «επιστροφή», από συγκεκριμένες εταιρείες, των τετρακύλινδρων μικρών κινητήρων. Τελευταίο «κρούσμα» η QJMOTOR, η οποία μας κάνει teaser για νέο, επερχόμενο SRK 400 RR, με 4κύλινδρο εν σειρά κινητήρα.

Στην εικόνα που βλέπετε παραπάνω, φαίνεται η μορφή του και σίγουρα... θα ανοίξει συζητήσεις. Και αυτό, διότι είναι πολύ «κοφτερή», αρκετά αντισυμβατική και προκλητική στα σημεία, σίγουρα υπερ-μοντέρνα, αλλά... αυτό το μούτρο, αποκλείεται να αρέσει σε όλους. Για όσους παρακολουθούν τις παρουσιάσεις νέων μοντέλων κάθε χρόνο, το παραπάνω SRK 400 RR θα θυμίσει πιθανόν την QJMOTOR SRK1000RC Ten78, που μας αποκαλύφθηκε στα πλαίσια της EICMA 2023. Δείτε το ανάλογο μας άρθρο με ένα κλικ εδώ.

Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που κυκλοφόρησαν, ο 4κύλινδρος κινητήρας του νέου μοντέλου θα έχει πραγματικό κυβισμό 421 κ.εκ., με απόδοση που ανακοινώνεται σε πρώτη φάση στους 76,5 ίππους – καθόλου άσχημα και πολύ κοντά στον «στόχο όλων» Kawasaki ZX-4RR, που για πολλούς ξεκίνησε την επιστροφή αυτών των κινητήρων στο προσκήνιο. Επιπλέον, το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 176 κιλά, που της δίνει πλεονέκτημα  σε σχέση με την ZX-4RR (189 κιλά).

Από τις μέχρι τώρα γνωστές προδιαγραφές, μαθαίνουμε επίσης κάποιες διαστάσεις για την νεά μοτοσυκλέτα: Μεταξόνιο στα 1.374 χιλιοστά και μήκος στα 2.019 χιλιοστά, πλάτος στα 719 χιλιοστά, ενώ γνωστοποιείται και η τελική ταχύτητα του στα 220,4 χλμ/ώρα. Οι αναρτήσεις, ίσως να προέρχονται από την Marzocchi (αναμένεται επιβεβαίωση), ενώ τα φρένα φέρουν το σήμα της ίδιας της QJMOTOR και αποτελούνται από ακτινικές, 4πίστονες δαγκάνες στο εμπρός μέρος αλλά και σύστημα ABS.

H παρουσία μιας τέτοιας απεικόνισης της μοτοσυκλέτας, αφήνει εν μέρει να εννοηθεί ότι ίσως θα δούμε και την επίσημη παρουσίαση της αργότερα μέσα στην χρονιά. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, το κατά πόσο οι Κινέζοι κατασκευαστές «αγκάλιασαν» τα μικρά 4κύλινδρα μοτέρ, καθώς εκτός από την QJMOTOR, η CFMOTO έχει ήδη παρουσιάσει το SR500 Voom αλλά και η Kove έχει έτοιμο το δικό της μοντέλο, 450RR. Να πούμε επίσης ότι μέχρι αυτή την στιγμή, η QJMOTOR διαθέτει μία SRK 400 RR ήδη, σε συγκεκριμένες αγορές, αλλά το τρέχον μοντέλο έχει δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα και όχι Ι4.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 12:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon