.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024 19:16

Yamaha MT-07 2025 - Με Y-AMT και μπόλικη τεχνολογία

Η σκοτεινή πλευρά των Ιαπώνων εμπλουτίζεται με το ΜΤ-07 να ανανεώνεται ουσιαστικά σε πολλαπλά επίπεδα.

Εν αρχή η εικόνα, με το ΜΤ-07 να αποκτά την χαρακτηριστική όψη με τα DRL και το LED προβολέα, η οποία είναι εμπνευσμένη από την ιδέα του "Dark Side Of Japan". Ακολουθώντας τη λογική του downsizing, η νέα, πιο μαζεμένων διαστάσεων εμφάνιση, δένει αφενός με τη "γυμνή" φύση του ΜΤ-07, αφετέρου με την πιο επιβλητική θέση οδήγησης, χάρη στο φαρδύ τιμόνι αλουμινίου το οποίο πλέον είναι πιο χαμηλά και πιο κοντά στον αναβάτη. Πέρα από την όψη όμως, η ουσία είναι "κάτω από το δέρμα", μιας και το νέο ΜΤ-07 μπορεί να εξοπλιστεί με το αυτόματο σειριακό σύστημα Υ-ΑΜΤ, επιτρέποντας την εναλλαγή μεταξύ χειροκίνητης αλλαγής ταχυτήτων μέσω του διακόπτη που λειτουργεί με τα δάχτυλα, ή μέσω ενός πλήρως αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Το Υ-ΑΜΤ συνεργάζεται αρμονικά με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του Yamaha Ride Control (YRC), ενώ το σύστημα cruise control μειώνει ακόμα περισσότερο την συμμετοχή του αναβάτη και έτσι κάνει την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο ακόμα πιο άνετη.

25MT07B.jpg

Τι είναι το YRC; Το σύστημα μπροστά από το ΥCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle) - κοινώς ηλεκτρονικό γκάζι, το οποίο εγκαθιστά μια νέα γενιά ηλεκτρονικών βοηθημάτων και συμβάλλει σε μια πιο γραμμική παροχή ισχύος, με το Yamaha Ride Control να επιτρέπει την επιλογή δύο διαφορετικών χαρτογραφήσεων του κινητήρα και του ελέγχου πρόσφυσης, με έναν διακόπτη απενεργοποίησης, συν την επιλογή διαμόρφωσης ενός προγράμματος YRC το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως στις προτιμήσεις του αναβάτη. Η πληροφορία για τα προαναφερθέντα και όχι μόνο, μεταδίδεται μέσα από μια TFT οθόνη 5 ιντσών η οποία διαθέτει διαφορετικά θέματα και συνδεσιμότητα smartphone μέσω της δωρεάν εφαρμογής MyRide, δίνοντας πρόσβαση στη μουσική καθώς και σε ειδοποιήσεις εισερχόμενων κλήσεων και μηνυμάτων. Πλήρης πλοήγηση με χάρτη είναι επίσης διαθέσιμη μέσω της δωρεάν εφαρμογής Garmin StreetCross, η οποία μπορεί να ελεγχθεί μέσω του νέου διακόπτη ελέγχου.

25MT07C.jpg

Στα του αναλογικού εξοπλισμού συναντάμε επίσης αλλαγές, όπως το νέο ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλιοστών το οποίο συνδυάζεται με ένα πίσω αμορτισέρ με μοχλικό, είναι ρυθμιζόμενο τόσο ως προς την προφόρτιση ελατηρίου όσο και ως προς την απόσβεση επαναφοράς. Επίσης, νέοι είναι οι τροχοί, οι οποίοι έχουν συμβάλλει στην δημιουργία ενός ελαφρύτερου και πιο ευέλικτου ΜΤ-07, έχοντας κατασκευαστεί με την χρήση της SpinForged τεχνολογίας της Yamaha. Αυτό επέτρεψε μια πιο λεπτή και ελαφρύτερη χύτευση, χωρίς συμβιβασμούς σε ότι αφορά την αντοχή, φορώντας τα ελαστικά Dunlop Sportmax Q5A.

25MT07D.jpg

Στα λιγότερα αλλαγμένα σημεία με το προηγούμενο μοντέλο, παραμένει ο πλούσιος σε ροπή, δικύλινδρος, CP2 κινητήρας των 690 κ.εκ. ο οποίος είναι συμβατός με τις EU5+ προδιαγραφές, εξακολουθώντας να χρησιμοποιεί την τεχνολογία crossplane της Yamaha στον στροφαλοφόρο άξονα. Έχει δεχτεί όμως εσωτερικές αναβαθμίσεις στη νεότερη έκδοσή του, οι οποίες όπως αναφέρει η Yamaha προσφέρουν "ακόμη πιο αξιοποιήσιμες επιδόσεις, βελτιωμένη ροπή, έναν συναρπαστικό ήχο και μια αναβαθμισμένη δυνατότητα αλλαγής σχέσεων, ειδικά με το σύστημα Y-AMT." Η ισχύς και η ροπή ανακοινώνονται στους 73,4 ίπους στις 8.750 σ.α.λ. και στα 6,8 κιλά στις 6.500 σ.α.λ., αντίστοιχα.

Η τιμή του παραμένει προς το παρόν άγνωστη, ενώ θα διατίθεται και σε έκδοση 35kW. Τέλος, θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα Ice Storm, Icon Blue και Tech Black. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024 20:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Yamaha διαθέσιμα στην Ελλάδα
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon