.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2024 18:19

Yamaha R3 2025 - Νέα εμφάνιση και βελτιώσεις ουσίας

Η Yamaha φρεσκάρει την εμφάνιση και τον εξοπλισμό στο δικύλινδρο Supersport 300 μοντέλο της.

Η μοτοσυκλέτα που προσφέρει τη βάση για την αγωνιστική R3 με την οποία η Yamaha πρωταγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSSP300 ανανεώνεται για το 2025 με μερικές στοχευμένες αλλαγές, η προφανέστερη των οποίων είναι η εμφάνιση.

Η Yamaha συστήνει φέτος μια πιο επιθετική σχεδίαση στο μπροστινό μέρος του R3, όπου στη θέση των δίδυμων προβολέων βρίσκουμε τώρα δύο LED φώτα ημέρας και στο κέντρο έναν LED προβολέα. Η σχεδίαση ακολουθεί τις γραμμές όλης της οικογένειας R της Yamaha - εμπνευσμένη φυσικά από την Μ1 του MotoGP - και εφαρμόζει κι εδώ μια αεροδυναμική διάταξη με φτερά, τα οποία ωστόσο δεν προεξέχουν αλλά ενσωματώνονται εσωτερικά στα πλαϊνά τμήματα του φέρινγκ.

2025 Yamaha YZF R320 EU Detail 003 03

Η νέα σιλουέτα είναι επίσης λεπτότερη από το μοντέλο που αντικαθιστά, καθώς η σέλα είναι λεπτότερη στο μπροστινό της τμήμα κατά 6 mm και τα πλαϊνά φέρινγκ στενότερα κατά 13 mm. Με ύψος σέλας στα φιλικότατα 780 mm και υγρό βάρος 170 κιλών, το νέο R3 φιλοδοξεί να είναι πιο ευπρόσιτο κι ευκολοδήγητο από ποτέ.

Στον κινητήρα έχουμε μια και μόνη διαφορά από πριν, τον νέο μονόδρομο συμπλέκτη με υποβοήθηση (A&S, Assist and Slipper) που έρχεται να εμπλουτίσει τον δικύλινδρο σε σειρά 321 cc που αποδίδει 41.4 hp στις 10,750 rpm και 3 kgm στις 9,000 rpm, ικανοποιώντας τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές Euro 5+.

2025 Yamaha YZF R320 EU Detail 010 03

Το R3 του 2025 αποκτά επίσης μια νέα LCD οθόνη που εξοπλίζεται με συνδεσιμότητα. Χάρη σε αυτή η σύνδεση με την εφαρμογή Yamaha Motorcycle Connect (MyRide) μπορεί να προβάλλει στην οθόνη πληροφορίες για κλήσεις, μηνύματα και emails, ενώ η εφαρμογή διαθέτει έναν πλούτο πληροφορίας σχετικά με τη μοτοσυκλέτα, όπως την τελευταία θέση που στάθμευσε, κατανάλωση καυσίμου, στροφές κινητήρα, μοίρες ανοίγματος γκαζιού, ρυθμό επιτάχυνσης και ένδειξη eco κατανάλωσης καυσίμου. Επιπλέον η εφαρμογή περιλαμβάνει αρκετές ακόμη λειτουργίες, όπως το προσωπικό ημερολόγιο με χάρτες διαδρομών, μέση ταχύτητα, πληροφορίες για καιρό και θερμοκρασία και άλλα χρήσιμα.

2025 Yamaha YZF R320 EU Icon Blue Static 002 03

Τέλος, το νέο R3 αποκτά και μια παροχή φόρτισης USB Type-A για τις συσκευές που μπορεί να χρειαστούν φόρτιση εν κινήσει, όπως τηλέφωνο, GPS, θερμαινόμενος εξοπλισμός αναβάτη κλπ.

Η Yamaha θα ξεκινήσει τη διάθεση του R3 στις αγορές του κόσμου από τον Νοέμβριο 2024, με τη γκάμα να περιλαμβάνει δύο επιλογές χρωμάτων, μπλε (Icon Blue) και μαύρη (Midnight Black).

2025 Yamaha YZF R320 EU Midnight Black Action 002 03

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2024 18:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon