.
Κατηγορία TVS
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 13:46

TVS – Έρχεται και το πρώτο scooter με φυσικό αέριο;

Μετά την Bajaj και την Freedom 125, πληροφορίες λένε ότι ακόμα μία ινδική εταιρεία θα εκμεταλλευτεί τα καλά της αεριοκίνησης.

Λέτε η παγκόσμια πρωτιά της Bajaj να ξεκινήσει και μία «επανάσταση» στα καύσιμα που χρησιμοποιούν οι μοτοσυκλέτες; Πάντως, στην Ινδία, η είδηση έχει ήδη ταράξει τα νερά και πληροφορίες λένε ότι και η TVS θέλει μερίδιο της... νέας πίτας σε συνταγή Bajaj.

Σύμφωνα με την ανάλογη επικαιρότητα, η TVS θα δημιουργήσει ένα νέο scooter με αεριοκίνηση, το οποίο θα βασίσει στο Jupiter 125, ένα από τα εμπορικότερα μοντέλα της. Οι εργασίες λέγεται ότι έχουν ξεκινήσει ήδη και η παρουσίαση του νέου μοντέλου, αναμένεται ή προς το τέλος της χρονιάς, ή στις αρχές του 2025. Με τον τρόπο αυτό, και η TVS θα μπορέσει αν απολαύσει μια δική της πρωτιά, με το πρώτο scooter φυσικού αερίου στον κόσμο.

Ο ειδικός τύπος της Ινδίας, προσδοκά το Jupiter 125 CNG να έχει μία αυτονομία πολύ περισσότερων από 300 χιλιομέτρων και μία τιμή της τάξης των 100.000 ινδικών Ρουπίων ή λιγότερων (περίπου 1.100 ευρώ σε άμεση ισοτιμία). Έτσι, αν δύο γίγαντες της ινδικής αυτοκίνησης αποφασίσουν να ασχοληθούν βαθύτερα με την αεριοκίνηση (η Bajaj έχει ήδη επιβεβαιώσει την μελλοντική παρουσίαση περισσότερων μοντέλων με φυσικό αέριο), τότε εύκολα μιλάμε για ένα νέο Status Quo στα δίκυκλα – και μένει να δούμε, αν οι δημιουργίες αυτές θα φτάσουν και σε άλλες αγορές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 13:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon