.
Κατηγορία Kymco
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 11:06

KYMCO RTS 125 και RTS 135 – Νέα μοντέλα σε σπορ διάθεση

Παρουσιάστηκαν πριν λίγες μέρες στην πατρίδα της KYMCO, την Taiwan – Άγνωστο ακόμα αν προορίζονται και για την Ευρώπη.

Από τα «κεντρικά» της KYMCO στην Ταϊβάν, φτάνει η είδηση για τα νέα RTS 125 και RTS 135, δύο μοντέλα scooter με σπορ σχεδίαση και αρκετά ενδιαφέρουσα τεχνολογία, όπως θα δούμε και παρακάτω.

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο μοντέλων, η σπορ σχεδίαση τους η οποία έλκει την έμπνευση της… μαντέψτε από πού! Αν απαντήσατε, από τον… πετρίτη, πολύ σωστά: Το ίδιο ταχύτατο πτηνό που ενέπνευσε την Hayabusa, τιμάται τώρα και από την KYMCO για τα δύο νέα RTS, τα οποία είναι αρκούντως «φρέσκα» και νεανικά στο σχέδιο τους.

Το μοντέλο των 135 κυβικών έχει ένα κάποιο μηχανολογικό ενδιαφέρον, χάρη στον κινητήρα του ο οποίος χρησιμοποιεί σύστημα IDG – αυτό που έχουμε γνωρίσει από τις εφαρμογές start-stop, που ενσωματώνει μίζα και γεννήτρια σε ένα εξάρτημα. Το IDG, στην προκειμένη περίπτωση, ντουμπλάρει και ως «υβριδικό booster», δίνοντας έως και 220 Watt επιπλέον  (3 δέκατα του ίππου) ισχύ όταν απαιτείται. Ο κινητήρας είναι υγρόψυκτος, με απόδοση 14,2 ίππων. Το RTS 135 φέρει επίσης και ABS 10.3 της Bosch αλλά και Traction Control, αναφέρεται ως το ελαφρύτερο μοντέλο της κατηγορίας του στα 124 κιλά, ενώ η KYMCO αναφέρει ότι μπορεί να φτάσει γωνίες κλίσης 45,6 μοιρών! Το μοντέλο έχει επιπλέον keyless σύστημα εκκίνησης, παροχή ρεύματος USB και θήκη για κινητό και μικροαντικείμενα, στην ποδιά, χώρο για ένα κράνος και αρκετά ακόμα αντικείμενα κάτω από την σέλα, αλλά και LED φωτισμό.

Το RTS 125, από την άλλη, ακολουθεί μια ελαφρώς πιο «συμβατική» οδό στον κινητήρα, χρησιμοποιώντας μία αερόψυκτη μονάδα χωρίς το… fancy υβριδικό σύστημα του 135, με απόδοση 12,2 ίππων. Και το RTS 125 αναφέρεται ως το μοντέλο με τα λιγότερα κιλά της κατηγορίας (στα 121), χάρη και στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου. Αμφότερα χρησιμοποιούν δίσκους στα φρένα, εμπρός και πίσω.  

Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες, για τυχόν άφιξη των μοντέλων στις δικές μας αγορές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 12:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon