.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 12:04

Changjiang X-KUB Adventure 125 - Παπί για περιπέτειες

Ανακοινώθηκε στην Αυστραλία ένα νέο παπί της κινέζικης Changjiang που βάζει στο στόχαστρό του το Honda CT125 Hunter Cub.

Το όνομα της κινέζικης Changjiang ίσως να σας είναι γνωστό από τις καλαθάτες (sidecar) μοτοσυκλέτες που κατασκευάζει με κινητήρες της CFMOTO, καθώς και την αντιπροσώπευσή της στην Ελλάδα από τη Euromotors.

Αυτό που δε γνωρίζαμε για τη Changjiang είναι πως έχει στη γκάμα της και ένα παπί με on-off σχεδίαση, το οποίο ξεκάθαρα μιμείται το σχέδιο του ανάλογου Honda CT125, γνωστού και ως Hunter Cub σε κάποιες αγορές. Το X-KUB Adventure 125 δεν υπάρχει ακόμη στην κινέζικη ιστοσελίδα της Changjiang και το ανακαλύψαμε καθώς ανακοινώθηκε από την αντιπρόσωπο της εταιρείας στην Αυστραλία όπου το νέο αυτό παπί βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης για να ταξινομηθεί στην αυστραλιανή αγορά, έτσι ακόμη δεν έχουμε αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

changjiang x kub 3

Σύμφωνα με την Changjiang Australia, το X-KUB εκτιμάται πως θα είναι διαθέσιμο στην αγορά της χώρας γύρω στα Χριστούγεννα του 2024.

Οι λιγοστές πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας από τους Αυστραλούς μιλούν για έναν τετράχρονο αερόψυκτο ψεκαστό μονοκύλινδρο 125 cc με παραδοσιακό τετρατάχυτο κιβώτιο παπιού, δισκόφρενα μπρος-πίσω, εισαγωγή αέρα και εξάτμιση τοποθετημένες ψηλά ώστε να μην κινδυνεύουν από υδάτινες διελεύσεις, ποδιά κινητήρα και κάγκελα, LED φώτα και ψηφιακή οθόνη στα όργανα.

changjiang x kub 2

Επιπλέον το X-KUB μπορεί να εξοπλιστεί με μια προαιρετική τριπλέτα αλουμινένιων βαλιτσών με γραφικά του μοντέλου.

Το συγκεκριμένο παπί θα μπορούσε δυνητικά να μας απασχολήσει στο μέλλον μιας και η κατασκευάστριά του, Changjiang, αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα και αυτό το γεγονός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς το ανάλογο CT125 της Honda ουδέποτε εισήχθη στη χώρα μας παρότι φορά τον ίδιο κινητήρα με το Super Cub C125.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 12:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon