.
Κατηγορία CFMOTO
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 12:54

CFMOTO 675SR-R: Κι άλλα τεχνικά στοιχεία στο φως

Περισσότερες πληροφορίες για την νέα τρικύλινδρη μοτοσυκλέτα sport της CFMOTO, εν αναμονή περισσότερων ανακοινώσεων για διαθεσιμότητα και τιμή στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Επισήμως, ακόμη δεν έχουμε ενημέρωση όσον αφορά το CFMOTO 675SR-R για την χώρα μας, καθώς η νέα supersport μοτοσυκλέτα της εταιρείας μόλις παρουσιάστηκε και η CFMOTO αποκαλύπτει σταδιακά τις πληροφορίες. Τώρα, περισσότερα και αναλυτικότερα τεχνικά στοιχεία, έχουν έρθει στο φως και αξίζει να τα δούμε.

Για τον κινητήρα, επιβεβαιώνεται η απόδοση των 95 ίππων ισχύος στις 11.000 στροφές, ενώ η ροπή θα φτάνει τα 70 Nm (7,1 kgm) στις 8.250 στροφές. Ο κινητήρας ζυγίζει 54 κιλά και κάνει χρήση εξελιγμένων εσωτερικών τμημάτων – αξίζει η αναφορά των σφυρήλατων εμβόλων αλουμινίου, για παράδειγμα-, ενώ ο κινητήρας είναι 100% εξελιγμένος εσωτερικά, από την CFMOTO. Ο περιοριστής στροφών θα επεμβαίνει στις 12.300 στροφές, ενώ το γκάζι δεν θα είναι ride-by-wire, σίγουρα προς τέρψιν ορισμένων. Έτσι, θα απουσιάζουν λειτουργίες όπως οι χαρτογραφήσεις ισχύος και το cruise control, όχι όμως και το Traction Control το οποίο υπάρχει, σε δύο επίπεδα επεμβατικότητας. Το σασμάν θα είναι φυσικά 6 σχέσεων, ενώ θα υπάρχει quickshifter δύο κατευθύνσεων (ανεβάσματα-κατεβάσματα) και είμαστε περίεργοι να δούμε, πως η CFMOTO θα καταφέρνει το blipping χωρίς ηλεκτρονικό γκάζι.

Νέο και ανεπτυγμένο από την CFMOTO την ίδια, μέσω και της εμπειρίας της από την Moto3, είναι και το σύστημα ψεκασμού καυσίμου. Για όσους, ίσως αναπόφευκτα, κάνουν την σύγκριση με τον κινητήρα της Triumph, Η CFMOTO διατείνεται ότι δεν υπάρχει σχέση, ενώ και η γεωμετρία του κινητήρα το υπονοεί: Με διάμετρο εμβόλου στα 72 χιλιοστά και διαδρομή στα 55,2, ο κινητήρας είναι λιγότερο «υπερτετράγωνος» από τον τρικύλινδρο της Triumph, που είχε 74 x 52,3.

To πλαίσιο της μοτοσυκλέτας κατασκευάζεται από ατσάλι, με την γωνία κάστερ στις 23,7 μοίρες και το ίχνος στα 93,2 χιλιοστά. Το βάρος του νέου 675 SR-R είναι 195 κιλά, γεμάτη αλλά χωρίς καύσιμο -το ρεζερβουάρ χωρά 15 λίτρα, υπολογίστε χοντρικά +11 κιλά ακόμα με γεμάτο τεπόζιτο. Στις αναρτήσεις έχουν χρησιμοποιηθεί εξαρτήματα ΚΥΒ εμπρός και πίσω, ενώ και το πιρούνι των 41 χιλιοστών αλλά και το Monoshock θα προσφέρουν ρυθμίσεις στα υδραυλικά τους – το αμορτισέρ και προς την προφόρτιση ελατηρίου. Η πίσω ανάρτηση φέρει και μοχλικό, ενώ το ψαλίδι είναι αλουμινένιο.

Την πέδηση, αναλαμβάνουν περιφερειακά της J.Juan: Δύο δίσκοι 300 χιλιοστών εμπρός, με δαγκάνες 4 εμβόλων, ένας δίσκος 240 χιλιοστών με δαγκάνα μονού εμβόλου πίσω και, εννοείται, με το ABS στον βασικό εξοπλισμό – δεν αναφέρεται κάτι για Cornering ABS, ωστόσο.

Το ύψος σέλας φτάνει τα 810 χιλιοστά, ενώ μπορεί να χαμηλώσει ή να ψηλώσει κατά 15 χιλιοστά, με τις ανάλογες επιλογές τον έξτρα εξοπλισμό. Σε αυτόν περιλαμβάνονται και επιλογές θερμαινόμενων γκριπ αλλά και σταμπιλιζατέρ τιμονιού. Τα όργανα φυσικά έχουν την μορφή μίας TFT οθόνης, απεικονίζοντας επίσης χρονόμετρο γύρων αλλά και πίεση ελαστικών από αισθητήρες TPMS. Θα υπάρχει και θύρα παροχής ρεύματος USB Type A/C.

Έντονα είναι τα ευρωπαϊκά γονίδια στην σχεδίαση της 675SR-R, αφού προέρχεται δια χειρός του Ισπανού Carles Solsona, ιδρυτή και ιδιοκτήτη του στούντιο Modena40. Οι πρώτες χρωματικές επιλογές θα είναι 3: Nebula White, Nebula Black και Aerolite Grey -ελληνιστί λευκό, μαύρο και γκρι- ενώ το CFMOTO 675 SR-R αναμένεται στην Ευρώπη στο πρώτο 6μηνο του 2025. Αργούμε...

Για την τιμή του, δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες – και σίγουρα, δεν θα έχει καμία σχέση, με το ποσό ανάλογο της τάξης των 5.000 ευρώ, που στοιχίζει στην Κίνα...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 12:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon