.
Κατηγορία Brixton
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 15:23

Brixton Crossfire 500 2025 - Νέα έκδοση Cafe Racer στην Κίνα

Η νέα γκάμα του Crossfire 500 παρουσιάστηκε με μια νέα παραλλαγή και χαμηλότερες τιμές για την εγχώρια αγορά της Κίνας.

Η Gaokin παρουσίασε στην Κίνα την ανανεωμένη γκάμα GK500 προσθέτοντας ένα νέο μοντέλο στη φαμίλια. Η Chongqing Gaokin Industry Co.,Ltd. ως έχει το πλήρες όνομά της είναι η κατασκευάστρια των μοτοσυκλετών της Brixton, με τη σειρά Crossfire να ονομάζεται GK στην πατρίδα της όπου πωλείται με το λογότυπο της Gaokin.

Στη γκάμα του 2024 το GK500/Crossfire 500 θα διατεθεί σε τρεις παραλλαγές, τις Classic, Cafe και XC, ενώ στα λιγοστά τεχνικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί δε σημειώνεται καμιά απολύτως διαφορά από αυτά που γνωρίζουμε από τα ευρωπαϊκά μοντέλα. Ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας αποδίδει στο άνω όριο της Α2 κατηγορίας, 46.9 hp και 4.4 kgm και το πακέτο αναρτήσεων και φρένων δείχνει ολόιδιο.

gaokin gk500 classic

To GK500 Classic είναι ένα υβρίδιο μεταξύ των μοντέλων Crossfire 500 και 500Χ όπως τα γνωρίζουμε στην Ελλάδα, με το πλαϊνό προστατευτικό του ψυγείου με το ευδιάκριτο Χ (Crossfire 500Χ) αλλά και τον λασπωτήρα που εδράζει στο ψαλίδι (Crossfire 500), ενώ απουσιάζει το μεγάλο 500 στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ που διακοσμεί το 500X.

Υπάρχει δε μια νέα μάσκα πάνω από τον προβολέα η οποία μοιάζει πολύ με αυτή του ψηλότερου μοντέλου Crossfire 500XC.

Η νέα προσθήκη στη γκάμα είναι η έκδοση GK500 Cafe με μαύρο χρώμα, μπρονζέ ακτινωτές ζάντες και ασορτί πλαϊνά καπάκια κινητήρα, κλιπόν που είναι εμφανώς χαμηλότερα από το τιμόνι του Classic και φορούν καθρέπτες bar-end, καθώς και ένα καβούκι για τον προβολέα με μια μικρή φιμέ μάσκα.

Τέλος το ψηλότερο XC με τον 19ιντσο μπροστινό τροχό δεν εμφανίζεται να έχει απολύτως καμιά διαφορά από το μοντέλο που διατίθεται στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς κάνει το ντεμπούτο του στην Κίνα όπου δεν πουλιόταν ως τώρα.

gaokin gk500 xc

Υπάρχει ωστόσο μια σημαντική διαφορά στη νέα γκάμα GK500 στην Κίνα και αυτή αφορά στην τιμολόγησή της. Η έκδοση Classic εμφανίζεται σημαντικά φθηνότερη, καθώς ανακοινώθηκε στα 26,980 γιουάν που αναλογούν σε περίπου €3,445 (ισοτιμία 24/9/2024) και είναι ένα χιλιάρικο φτηνότερη από τα €4,445 που κόστιζε πριν στην Κίνα.

Με τα δεδομένα που γνωρίζουμε ως τώρα πάντως δεν προκύπτει κάποια αλλαγή στα τεχνικά ή τον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας που να δικαιολογεί τη μείωση τιμής και πιθανώς να αφορά μια αλλαγή στρατηγικής εκ μέρους Gaokin - δεν ήταν λίγες οι φορές που συναντήσαμε "γκρίνιες" του κινέζικου Τύπου πως τα GK500 είναι ακριβότερα απ' τον εγχώριο ανταγωνισμό τους.

Το GK500 Cafe φορτώνει την τιμή του Classic με επιπλέον 3,000 γιουάν ή περίπου €383 στην Κίνα, ενώ το XC είναι το ακριβότερο μοντέλο της οικογένειας με λιανική τιμή 30,880 γιουάν ή €3,944.

Το κατά πόσο αυτή ανανεωμένη γκάμα προορίζεται να έρθει και στην Ευρώπη με τα λογότυπα της Brixton δεν είναι γνωστό. Αν είναι να έρθουν προς τα μέρη μας - κάτι που θα θεωρούσαμε πολύ πιθανό - θα τα δούμε στα μεγάλα διεθνή σαλόνια μοτοσυκλέτας του Φθινοπώρου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 15:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon