.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 16:33

Βουδαπέστη-Ντακάρ με δύο SYM ADX300

Το Scooter2Dakar είναι μια περιπέτεια 8,000 χιλιομέτρων με δύο SYM ADX300 μέσα από πολιτισμούς και ηπείρους.

Το ταξίδι ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου, όπου ο László Pócsik και ο János Mező θα διασχίσουν τη διαδρομή από τη Βουδαπέστη ως το Ντακάρ, οδηγώντας δύο scooter SYM ADX300. Αυτή η αποστολή φέρνει στο προσκήνιο την ατελείωτη ποικιλία ηπείρων, τοπίων και πολιτισμών – όλα αυτά κάτω από ακραίες συνθήκες.

Το πρώτο σκέλος περνάει από την καρδιά της Νότιας Ευρώπης: ξεκινώντας από τη Βουδαπέστη, οι ταξιδιώτες μας θα απολαύσουν την επιβλητική θέα του λιμανιού της Γένοβας, και στη συνέχεια θα τους υποδεχτεί η πολυσύχναστη Βαρκελώνη. Αφήνοντας πίσω την ευρωπαϊκή κουλτούρα, θα φτάσουν στην Αλμερία και με πλοίο θα διασχίσουν τη θάλασσα για να προσεγγίσουν τη μαγευτική ήπειρο. Έτσι θα αντικρίσουν την μαγευτική πύλη της Αφρικής, τη Nador.

Από το λιμάνι αυτής της μυστικιστικής πόλης, το σκούτερ τους θα αγγίξει για πρώτη φορά το αφρικανικό έδαφος, με στόχο τους την ιστορική Φεζ και τα συναρπαστικά βυρσοδεψεία της. Το επόμενο βήμα της αφομοίωσής τους θα είναι ο θησαυρός της Αφρικής, οι πολύχρωμες αγορές του Μαρακές, όπου το πλήθος αρωμάτων και πολιτισμών εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη για αιώνες.

Το επόμενο στάδιο φέρνει τις προκλήσεις της αφρικανικής ερήμου – εδώ ξεκινά η πραγματική ουσία της περιπέτειας, καθώς απομακρύνονται από τη βουή του πολιτισμού, βασιζόμενοι ο ένας στον άλλον και στην αξιοπιστία των scooter τους. Οι αμμώδεις αμμόλοφοι της Merzouga και της Zagora θα δοκιμάσουν ανθρώπους και scooter, ενώ θα βυθίζονται στον μαγικό αλλά αδυσώπητο κόσμο της απέραντης ερήμου.

sym scooter2dakar 3

Η μυστηριώδης πόλη Dakhla της Δυτικής Σαχάρας και οι γεμάτοι μυστικά προορισμοί της Μαυριτανίας και της Νουακσότ θα είναι οι επόμενοι σταθμοί τους.

Ο τελικός προορισμός δεν είναι άλλος από την Lac Rose και το διάσημο Ντακάρ, στην καρδιά της Σενεγάλης, όπου η φύση και ο πολιτισμός συναντώνται με μοναδικό τρόπο. Εκεί σχεδιάζουν ακόμα περισσότερες συναρπαστικές περιπλανήσεις, εάν ο χρόνος το επιτρέψει.

Αυτό το ταξίδι δεν είναι μόνο μια περιπέτεια, αλλά μια αληθινή εξερεύνηση, όπου οι αρχαίες ανθρώπινες αξίες αποκτούν ολοένα μεγαλύτερη σημασία.

sym scooter2dakar 4

Ένα είναι σίγουρο: όσο κι αν έχει σχεδιαστεί το ταξίδι, από την πρώτη μέρα θα υπάρχουν αναπάντεχες εξελίξεις – και αυτό κάνει αυτή την περιπέτεια ακόμα πιο συναρπαστική.

Ακολουθήστε το Scooter2Dakar μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα της SYM, όπου θ' ανεβαίνουν φωτογραφίες και βίντεο για να μοιραστούμε τις προκλήσεις και τις εμπειρίες του ταξιδιού.

Facebook: facebook.com/sym.greece.official
Instagram: instagram.com/sym.gr
YouTube: youtube.com/@sym.greece

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon