.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 14:00

CFMOTO - Πατεντάρει ενσωματωμένη τρόμπα για τα λάστιχα

Η CFMOTO κατοχύρωσε στην Κίνα μια ευρεσιτεχνία που αφορά ηλεκτρική τρόμπα ενσωματωμένη στη μοτοσυκλέτα για φουσκώνει τα λάστιχα.

Η είδηση προέρχεται από τον οικονομικό Τύπο της Κίνας και αφορά μια κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε στην αρμόδια αρχή της χώρας η Zhejiang Chunfeng Power Co., Ltd. - κατά κόσμον CFMOTO - τον Ιανουάριο 2024 και δημοσιεύτηκε την 26η Σεπτεμβρίου.

Αυτή αφορά μια ηλεκτρική τρόμπα αέρα που μπορεί να φουσκώνει είτε έναν ή και τους δύο τροχούς ενός δικύκλου. Η τρόμπα αυτή τοποθετείται κάτω από τα πλαστικά της μοτοσυκλέτας και περιγράφεται ως αφαιρούμενη, με προφανή στόχο να ρυθμίζει τις πιέσεις των ελαστικών.

Αυτή είναι η λιτή περιγραφή που συναντήσαμε και δυστυχώς γεννά απορίες που δεν έχουν άμεση απάντηση. Για παράδειγμα, δε διευκρινίζεται αν δουλεύει μόνο κατ΄ εντολή του αναβάτη, ή αν θα μπορούσε να λειτουργεί αυτόνομα επεμβαίνοντας όποτε πέφτουν οι επιθυμητές πιέσεις που έχει ορίσει ο αναβάτης εκ των προτέρων.

Ο δε προσθαφαιρούμενος χαρακτήρας της μας λέει πως εύκολα θα μπορούσε να είναι προαιρετικό αξεσουάρ.

Σαφώς δεν πρόκειται για την εκ νέου ανακάλυψη του τροχού, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η απαιτούμενη τεχνολογία είναι μάλλον απλή στην εποχή μας και πολλάκις εφαρμοσμένη σε αυτοκίνητα, ωστόσο παραμένει μια έξυπνη ιδέα με σαφές όφελος που δεν έχει περάσει στις μοτοσυκλέτες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « SYM ADX 300 - Σας περιμένει στο 3ο ADVENTURE MEETING
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon