.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 16:36

Διαγωνισμός Honda Customs 2024 - Πέντε μοναδικές CL500 και CL250

Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την κορυφαία κατασκευή του Honda Customs 2024 ολοκληρώθηκε και ο νικητής μας έρχεται από την Τουρκία.

Ο διαγωνισμός Honda Customs 2024 ολοκληρώθηκε με πάνω από 25,500 συμμετοχές στην ψηφοφορία από το κοινό να αναδεικνύουν τις πέντε κορυφαίες custom δημιουργίες. Το φετινό θέμα ήταν το δίδυμο των Honda CL500 και CL250, με την ιδιαιτερότητα πως το μικρότερο μοντέλο δεν πωλείται στην Ευρώπη παρά μόνο στην Τουρκία - και σε πολλές άλλες ασιατικές αγορές, για τις οποίες προοριζόταν εξαρχής.

Σύμφωνα με τη Honda, ο διαγωνισμός του 2024 συγκέντρωσε 25,558 ψήφους που κατατέθηκαν στην ιστοσελίδα www.hondacustoms.com στη διάρκεια του Κακολαιριού, επίδοση που βελτιώνει την περσινή κατά 18%.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 16 μοτοσυκλέτες από εννιά χώρες και όλες παρουσιάστηκαν ενώπιον του κοινού και στο φεστιβάλ Wheels and Waves στο Biarritz της Γαλλίας, ενώ αυτές είναι οι πέντε κορυφαίες όπως τις ψήφισε το κοινό.

1η Θέση - Bunker Imprint, Τουρκία

Bunker_ImprintΜε 9,383 ψήφους, δηλαδή το 37% του συνόλου, αυτή η ρετρό café racer που κατασκευάστηκε από την αντιπροσωπεία της Honda και τη Bunker Customs στην Κωνσταντινούπολη πρώτευσε βασιζόμενη σε ένα CL250, με την περισσότερη δουλειά να πέφτει στην εμφάνιση και τα τυπωμένα σε τρισδιάστατο εκτυπωτή κουστούμια.

Η εμφάνιση ολοκληρώνεται με ανεστραμμένο πιρούνι, ακτινική δαγκάνα, διαφορετικές ζάντες, κοντή εξάτμιση που κρύβεται μέσα στην καρίνα, κλιπόν και μονόσελο.

2η Θέση - Ocean’s Track, Γαλλία

Wheels and Waves - Oceans Track

Η μοτοσυκλέτα της γαλλικής Oceane Motos παίρνει τη scrambler βάση του CL500 και τη μετακινεί προς το flat track. Οι βασικές επεμβάσεις που διαμορφώνουν τον αμερικάνικης λογικής χαρακτήρα αυτής της custom είναι το κατακόκκινο πλαίσιο και ψαλίδι, οι χρυσές ζάντες, το πολύ φαρδύ τιμόνι, το μονόσελο και φυσικά η μπροστινή μάσκα με τους δύο LED προβολείς και τη numberplate.

3η Θέση - CL Surfer, Γερμανία

Wheels and Waves - Silver Surfer

Η δημιουργία του Honda Centre της Φρανκφούρτης ωθεί την εμφάνιση του CL500 σε café racer κατεύθυνση με κλιπόν, custom σέλα και ασορτί στοιχεία στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ, μεταλλικά κοντά φτερά και νέα εξάτμιση - που θα περιγράφαμε ως αφαίρεση των τελικών.

4η Θέση - Alpina 500, Ελβετία

Wheels and Waves - Alpina 500

Επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών λειτουργίας της Honda Switzerland, η ελβετική Meister Engineering θέλησε να κάνει μια αναφορά στο παρελθόν με ένα ρεζερβουάρ που να θυμίζει CB, ντύνοντας (ή μάλλον γδύνοντας) τη μοτοσυκλέτα της με μια κοντή ουρά και μια αναλόγως μινιναλιστική ίσια σέλα.

5η Θέση - Enduro 500, Ισπανία

Wheels and Waves - Enduro 500

Η Stil Moto από το San Sebastian θέλησε να φέρει κλασικές on-off πινελιές στη scrambler σχεδίαση του CL500, κάτι που κατάφερε με τα ψηλά φτερά, τη μάσκα με σίτα για τον προβολέα, την εξάτμιση της Arrow και πολλά μοναδικά στοιχεία που επέλεξε, όπως το ψηλό τιμόνι, ή κατασκεύασε, όπως τα πλαϊνά πλαστικά καπάκια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 16:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η QJMOTOR στο 3ο Adventure Meeting 2024 3ο Adventure Meeting 2024 by BIKEIT - Promo video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon