.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 14:46

Γερμανία – Χαμηλότερα όρια ταχύτητας ΜΟΝΟ για μοτοσυκλέτες σε συγκεκριμένο δρόμο!

Τελικά το «ακατανόμαστο» μέτρο εφαρμόζεται – Δείτε που και γιατί.

Με δυσαρέσκεια αντίκρισαν οι χρήστες του δρόμου A7, μεταξύ του Feuchtwangen-West της Βαυαρίας και του Aalen/Oberkochen στην Baden-Württemberg, καθώς λόγω εκτεταμένων ζημιών στο οδόστρωμα, αποφασίστηκε η υιοθέτηση νέων ορίων ταχύτητας. Ωστόσο, ενώ για τα αυτοκίνητα το όριο αυτό είναι στα 120 χιλιόμετρα, για τις μοτοσυκλέτες ανακοινώθηκε μόλις στα 80 χλμ/ώρα!

Το περιοδικό Motorrad, που απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές, πήρε την απάντηση ότι τα όρια αυτά υιοθετήθηκαν «για την αποφυγή πτώσεων και τραυματισμών από ζημιές που οι αναβάτες μπορεί να δουν πολύ αργά», προφανώς όμως κάποιος δεν σκέφτηκε ότι, με αυτό τον τρόπο, είναι σαν να... απαγορεύεις, πλαγίως, την δυνατότητα των μοτοσυκλετών να προσπεράσουν, αν το επιθυμούν π.χ. φορτηγά, στην δεξιά λωρίδα και έτσι, εγκλωβίζοντας τες και περιορίζοντας την κίνηση τους. Και μιλάμε, για ένα μήκος 40 χιλιομέτρων δρόμου, στον οποίο εφαρμόστηκε. Μάλιστα, οι αρχές αρνήθηκαν να απαντήσουν, όταν το Motorrad άσκησε πίεση αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου μέτρου και τονίζοντας την ασφάλεια ενός ενιαίου ορίου ταχύτητας για όλους!

Δυστυχώς λοιπόν έχει τεθεί ένα ακόμη «προηγούμενο» διαφορετικής αντιμετώπισης μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων από τις αρχές ακόμα και κρατών που, σε σύγκριση με την Ελλάδα, είναι πολύ μπροστά και «πολιτισμένα» ως προς την οδική πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 14:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon