.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 10:47

Αγγλία – Στο τραπέζι απαγόρευση οδηγικών συναθροίσεων μοτοσυκλετών και όχι μόνο

Όμορφα «δημοκρατικά» πράγματα με τους λίγους να χαλάνε για μία ακόμη φορά, την «σούπα» για τους πολλούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκ της Γηραιάςα Αλβιώνας, μεγάλη δημόσια ενόχληση προκαλούν στους κατοίκους των West Midlands οι συγκεντρώσεις και ομαδικές πορείες σε δημόσιους δρόμους, αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών φαινομενικά για κανέναν λόγο – για «την φάση», που λέμε με απλά ελληνικά.

Σύμφωνα με τις τοπικές κυβερνήσεις, τέτοιου είδους συναντήσεις και η ομαδική οδήγηση που ακολουθεί, κατατάσσονται στο car cruising, δηλαδή βραδυπορεία οχημάτων ομαδόν που διαταράσσει την κυκλοφορία της περιοχής, ενώ συχνά παρατηρούνται και άλλες παραβατικές συμπεριφορές όπως ηχορύπανση, με μουσική ή από τα ίδια τα οχήματα, όπως και μόλυνση από burnouts και τα λοιπά... γνωστά «καγκουριλίκια».

Το συμβούλιο του Newcastle-under-Lyme Borough έχει ετοιμάσει μία νομοθετική πράξη με την οποία θα απαγορευούν όλες οι συναθροίσεις οχημάτων σε δημόσιους χώρους, εκτός αν έχει προηγηθεί αδειοδότηση. Οι παραβαίνοντες θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 100 λιρών. Το μέλος του συμβουλίου, Gill Heesom, έχει δηλώσει για το θέμα: «Κάτοικοι, επισκέπτες και επιχειρήσεις μας έχουν πει επανειλημμένα -όπως και η αστυνομία του Staffordshire- ότι το car cruising στους δημόσιους δρόμους προκαλεί αξιοσημείωτη ενόχληση και δυσαρέσκεια με δυνατή μουσική, δυνατές εξατμίσεις, επικίνδυνη οδήγηση και burnouts, συχνά αργά την νύχτα. Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιες δράσεις έχουν αποφασιστική επιρροή στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων, οπότε θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτές και η νέα πράξη θα μας το επιτρέψει. Το συμβούλιο θέλει να την υιοθετήσει προς το τέλος του χρόνου, αλλά είναι καλό να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν και οι κάτοικοι και άλλοι μέτοχοι, πρώτα».

Η αστυνομία του Staffordshire, από την άλλη, έσπευσε να διευκρινίσει ότι μια τέτοια απαγόρευση δεν θα είναι «απόλυτη» και θα στοχοποιεί συγκεκριμένες ομάδες – είπε συγκεκριμένα: «Η αστυνομία θέλει να δυσκολέψειν όσους επιμόνως επηρεάζουν αρνητικά τις κοινότητες μας, όχι αυτούς που χρησιμοποιούν τα οχήματα τους για φιλανθρωπία ή για πραγματικούς σκοπούς. Όσοι συμμετέχουν σε μοτοπορείες φιλανθρωπίας ή παρόμοιες δεν θα επηρεάζονται από την απόφαση. Όπως και με κάθε νόμο, οι αστυνομικοί θα χρησιμοποιούν την δική τους κρίση κατά την επιβολή.».

Από την άλλη, προφανώς υπάρχουν και αντιδράσεις, όπως π.χ. από τον Neil Greig της IAM Roadsmart, που πρεσβεύει την εκπαίδευση στην ασφαλή οδήγηση, ο οποίος σημείωσε ότι δράσεις σαν αυτές μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε οδηγούς που δεν φταίνε: «Ακόμα και οι εκπαιδευτικές δράσεις όπως το BikeSafe περιλαμβάνουν οδήγηση σε ομάδα, οπότε είναι πολύ καλό το να περιορίσεις κάτι προβληματικό, αλλά σίγουρα δεν θα θέλαμε αυτό να δημιουργήσει προηγούμενο για ευρύτερους πειρορισμούς»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 10:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon