.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024 11:44

Η Honda θα «δώσει» δύο ηλεκτρικά scooters στην Yamaha!

Μια κατασκευαστική συνεργασία των δύο κολλοσών από την Ιαπωνία προ των πυλών – Στόχος η περαιτέρω διάδοση αλλά και η πιο δυναμική παραγωγή ηλεκτρικών scooters.

Σύμφωνα με εξ Ιαπωνίας νέα, οι δύο εκ των «μεγάλων τεσσάρων» της χώρας, Yamaha και Honda, θα συνεργαστούν για άλλη μία φορά, παράγοντας τα «ίδια» ηλεκτρικά scooter σε δύο εργοστάσια. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει αυτό, καθώς και το 2018 οι δύο μάρκες κατασκεύασαν μοντέλα «από κοινού»: Για παράδειγμα, το Yamaha Jog που βασίστηκε έντονα στο Honda Tact, αλλά και το Vino που βασίστηκε στο Honda Giorno.

Τώρα, η είδηση αφορά τα Honda EM1 e και BENLY e, τα δικαιώματα στα οποία θα παραχωρήσει η Honda στην Yamaha. Η τελευταία, με την σειρά της, θα μπορεί να τα κατασκευάσει αλλά και να τα «ντύσει» με μια δικής της έμπνευσης περιβολή και ονοματοδοσία. Θεωρείται βέβαιο, ότι τα μοντέλα θα χρησιμοποιούν όλα, τις μπαταρίες Mobile Power Pack e εμπνεύσεως Honda, αλλά που υπάγονται στην κοινοπραξία εναλλάξιμων μπαταριών, που υπογράφηκε το 2019 από όλους τους Ιάπωνες κατασκευαστές.

Διευκρινίζεται πάντως, ότι παρά την συνεργασία της με την Honda σε αυτό το επίπεδο, η Yamaha δεν θα σταματήσει την ανάπτυξη των δικών της ηλεκτρικών δικύκλων, δίνοντας έτσι ένα «hint» για νέες παρουσιάσεις μελλοντικά. Επίσης, απαραίτητο είναι να σημειωθεί ότι, μέχρι τώρα, η συνεργασία αυτή θα αφορά μόνο την αγορά της Ιαπωνίας. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024 11:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon