.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 08:20

Royal Enfield Himalayan 650 - Το πρωτότυπο δοκιμάζεται στο δρόμο

Το Royal Enfield Himalayan 650 εθεάθη έντονα καμουφλαρισμένο μεν, δοκιμαζόμενο στο δρόμο δε, προμηνύοντας και επίσημα τον ερχομό του.

Παρά το καμουφλάζ ωστόσο, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που ξεκάθαρα αποκαλύπτουν την ταυτότητα της μοτοσυκλέτας, με μερικά από τα κυριότερα σημεία του Himalayan 650 να περιλαμβάνουν ακτινωτούς τροχούς, δυο δισκόφρενα μπροστά, μεγάλο πάνελ οργάνων, πλήρως ρυθμιζόμενα ανεστραμμένα καλάμια, μαζεμένο τελικό εξάτμισης, διαιρούμενη σέλα και φώτα led όμοια με εκείνα του 450.

Ακόμα, η σχεδιαστική γλώσσα φαίνεται νέα, εμπνευσμένη από τις μοτοσυκλέτες του Dakar σε κάποιο βαθμό, φέρνοντας ενδεχομένως σε Yamaha Tenere. Επίσης, ίσως η Royal Enfield εισάγει νέα, πιο premium στοιχεία με το μεγάλυτερο των Himalayan. Όσον αφορά τις επιδόσεις, εντός αναμένεται ο γνωστός κινητήρα των 649 κ.εκ. ο οποίος είναι αεροελαιόψυκτος και δικύλινδρος εν σειρά, αποδίδωντας 47 ίππους και 5 κιλά ροπής, σε συνδυασμό με κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις και επαναχαρτογράφηση για να ταιριάζει με τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.

Η μοτοσυκλέτα βρίσκεται επί του παρόντος στα αρχικά στάδια δοκιμών και εικάζουμε ότι θα παρουσιαστεί στην τελική έκδοση παραγωγής εντός του 2025.

Πηγή : motorbeam.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024 08:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon