.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 16:57

Titanium - H Loncin φέρεται να λανσάρει νέα μάρκα

Τι κρύβει η εμφάνιση της ονομασίας Loncin Titanium σε επίσημα κινέζικα έγγραφα για ένα νέο σκούτερ;

Μαζί με τη βιομηχανία δικύκλων της Κίνας αναπτύσσεται ταχέως και ο ειδικός Τύπος της χώρας, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής επικαιρότητας που αναζητά ειδήσεις και πληροφορίες για την αχανή μοτοβιομηχανία της.

Έτσι τον τελευταίο καιρό βλέπουμε περισσότερες ειδήσεις που δύσκολα θα έβρισκαν τον δρόμο τους προς τις οθόνες μας μέσω Διαδικτύου. Μια τέτοια περίπτωση έχουμε και εδώ, όπου κάποιοι δαιμόνιοι ανακάλυψαν έγγραφα που κατέθεσε η Loncin στο υπουργείο Τεχνολογίας και Πληροφορίας της Κίνας για να κατοχυρώσει ένα νέο σκούτερ που προς το παρόν έχει μόνο το κωδικό όνομα LX1P57MJ και δηλώνει κυβισμό 150 cc και μέγιστη ισχύ 11.6 kW ή 15.6 hp.

Το ενδιαφέρον εδώ βέβαια δεν είναι τόσο το σκούτερ καθαυτό, όσο το ότι ως κατασκευαστής δηλώνεται η Loncin Titanium, μια εταιρεία που επισήμως δεν υπάρχει. Το σχετικό δημοσίευμα εικάζει πως η Loncin λανσάρει μια νέα μάρκα στην αγορά ονόματι Titanium, ενώ επιχειρεί μιαν ακόμη μαντεψιά θεωρώντας πως πολύ πιθανώς το σκούτερ αυτό να είναι το εικονιζόμενο (κεντρική εικόνα) που είχε πρόσφατα καταχωρηθεί ως μελλοντικό μοντέλο με λίγο διαφορετικό όνομα.

Τότε στο μπροστινό του μέρος ανέγραφε το όνομα Kinlon, μιας εταιρείας που επίσης σχετίζεται με τη Loncin, ωστόσο το εικονιζόμενο σκούτερ απέχει παρασάγγας από τα πολύ φτηνά παπιά, σκουτεράκια και τρίκυκλα που κατασκευάζονται με το όνομα αυτό για την αγορά της Κίνας. Όπως επίσης το εικονιζόμενο μοντέλο φαντάζει παντελώς αταίριαστο με τα σκούτερ που φτιάχνει η Loncin με το δικό της λογότυπο για την εγχώρια αγορά της.

Πίσω απ' όλα αυτά βέβαια προκύπτει ένα μεγαλύτερο ερώτημα: αφού η Loncin έχει λανσάρει τη Voge ως premium εξαγωγική θυγατρική της και ήδη γνωρίζει μεγάλη εμπορική επιτυχία μαζί της στην Ευρώπη, για ποιον λόγο να φτιάξει άλλη μια;

Το μέλλον θα δείξει τι εστί Loncin Titanium και κατά πόσο αφορά τον κόσμο εκτός Κίνας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 17:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon