.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 08:21

World Ducati Week 2024 - Νικητής ο Bagnaia στον αγώνα των Πρωταθλητών, παρατράγουδα με το Marc Marquez

Ο Francesco Bagnaia κυριάρχησε στους αναβάτες της Ducati στο Misano World Circuit "Marco Simoncelli" πάνω στο ολοκαίνουριο Panigale V4 S, με το Marc Marquez ωστόσο να γίνεται πάλι το επίκεντρο της συζήτησης.

Ξεκινώντας από τη δεύτερη θέση στο grid μετά την εξασφάλιση μιας θέσης στην πρώτη σειρά στις κατατακτήριες της 1ης μέρας του αγώνα, ο Bagnaia πήρε αμέσως το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι την καρό σημαία. Ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team, ο οποίος σημείωσε επίσης τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με χρόνο 1:35.431, διατήρησε σταθερό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα των 10 γύρων, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού με περισσότερο από ένα δεύτερο πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων.

Ο Andrea Iannone (Team Go Eleven), ο οποίος κατέκτησε την pole position με χρόνο 1:35.051, τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP, αφού κράτησε πίσω του έναν πολύ γρήγορο Nicolò Bulega για σχεδόν ολόκληρο τον αγώνα. Ωστόσο, ο αναβάτης της ομάδας Aruba.it Racing - Ducati έπεσε στην τελευταία στροφή αφού αυτός και ο Marc Márquez (Gresini Racing MotoGP) ήρθαν σε επαφή. Ο Ισπανός αναβάτης πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην τρίτη θέση, ολοκληρώνοντας έτσι το βάθρο του Lenovo Race of Champions. Μια κίνηση του "Μυρμηγκιού" που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς ρίσκαρε πολλά σε ένα απλό αγώνα επίδειξης και με τον ίδιο να δηλώνει πως "δεν καταλάβε να έχει επαφή".

rocwdw24b.jpg

Claudio Domenicali (CEO Ducati Motor Holding) - «Το Lenovo Race of Champions είναι ένα απίστευτο θέαμα για όλους τους λάτρεις της μοτοσυκλέτας. Προσωπικά, διασκέδασα πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα και βλέποντας το κόκκινο πλήθος της Παγκόσμιας Εβδομάδας της Ducati στις κερκίδες του Misano ήταν μεγάλη συγκίνηση. Συγχαρητήρια στον Pecco, ο οποίος για άλλη μια φορά έδειξε στον κόσμο το απίστευτο ταλέντο του κερδίζοντας έναν αγώνα παγκόσμιας κλάσης και συγχαρητήρια επίσης στον Andrea και τον Marc, που τερμάτισαν στο βάθρο, στο οποίο δικαίως θα βρισκόταν και ο Nicolo Bulega, αλλά δόθηκε προτεραιότητα για ιατρικούς ελέγχους μετά την πτώση. Εν κατακλείδι, το WDW 2024  ήταν το τέλειο σκηνικό για να δείξουμε την αξία του νέου Panigale V4 και η βελτίωση στην απόδοση σε σύγκριση με τον αγώνα του 2022 μας κάνει περήφανους για τη δουλειά που γίνεται σε αυτή τη μοτοσυκλέτα.»

Francesco Bagnaia (#1, Ducati Lenovo Team) – Πρώτα από όλα, θέλω να πω ότι ήταν φανταστικό το να βλέπω τόσο κόσμο στις κερκίδες. Ήμουν σε θέση να ακούσω το κοινό να ζητωκραυγάζει, αν και φορούσα το κράνος ενώ αγωνιζόμουν. ήταν πραγματικά απίστευτο. Ο αγώνας ήταν υπέροχος. Το χάρηκα πολύ. Δεν μπορούσα να καταλάβω ποιο ήταν το κενό, οπότε πίεσα πολύ και διασκέδασα πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος που δοκίμασα το νέο Panigale V4 εδώ στο Misano και ανυπομονώ να προπονηθώ σε αυτό από εδώ και πέρα.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon