.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 10:51

BMW - Το R 1300 GS δεν σχεδιάστηκε για να είναι όμορφο, κάνει τα πάντα

Ο υπεύθυνος των Project των R 1300 GS εξηγεί την απόφαση πίσω από την σχεδίαση του R 1300 GS Adventure, που ξεσήκωσε πολύ έντονες και αντιφατικές αντιδράσεις.

Δεν χρειάζεται καν να είσαι τακτικός αναγνώστης ειδικού τύπου μοτοσυκλέτας, για να βρεις τις αντιδράσεις του κόσμου γύρω από το νέο BMW R 1300 GS Adventure. Πολύ έντονες και πολωμένες, με πολύ κόσμο να μην μπορεί να αποδεχθεί την σχεδιαστική κατεύθυνση που ακολούθησε η BMW και τα περιπαικτικά σχόλια να πηγαίνουν σύννεφο. Ερωτηθείς για το σημείο αυτό, ο product manager της GSA αλλά και του απλού R 1300 GS, Reiner Fings, τοποθετήθηκε με αυτοπεποίθηση.

Ο Fings διατείνεται ότι η σχεδίαση του R 1300 GS Adventure δεν έχει σκοπό την πρόκληση, αλλά εστιάζει σε συγκεκριμένα σημεία λειτουργικότητας, ενώ τονίζει την σημασία των γενναίων αποφάσεων από μέρους της BMW. «Οι αντιδράσεις είναι σίγουρα σημαντικές, αλλά όταν θέλεις να κάνεις κάτι μεγάλο, πρέπει να είσαι γενναίος. (...) Όταν κοιτάς το ρεζερβουάρ, για παράδειγμα, και αναρωτιέσαι, γιατί είναι κατακόρυφο εκεί που ενώνει με την σέλα; Επειδή η σέλα ρυθμίζεται, άρα δεν μένει κενό όταν την ρυθμίζεις.» Ο Fings σημείωσε επίσης ότι το μεγάλο ρεζερβουάρ συμβάλλει στην ανεμοκάλυψη, ενώ οι επίπεδες επιφάνειες με λάστιχα βοηθούν στο να ακουμπάς πράγματα πάνω, χωρίς να κινδυνεύουν να πέσουν.

«Τα GS δεν φτιάχνονται απαραίτητα για να είναι όμορφα. Αν δεις τις πρώτες γενιές του μοντέλου στην σειρά, είναι όλα παράξενα με κάποιον τρόπο. Το R 1300 GS είναι σαν να λέει, είμαι αυτό που είμαι, δεν χρειάζεται να είμαι όμορφο, αλλά μπορείς να κάνεις τα πάντα μαζί μου, έλα και θα σου δείξω» συμπλήρωσε ο Fings.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 11:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon