.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 22:48

Yoshimura - "Ξαναζωντανεύει" τα Suzuki GSX-R 750 & GSX-R 1100!

Οι απανταχού εραστές της κλασικής -sport- μοτοσυκλέτας έχουν βρει ένα απρόσμενο σύμμαχο στη συντήρηση της μοτοσυκλέτας τους - σε κάποιες περιπτώσεις έστω. Τη Yoshimura!

Αν μη τι άλλο, ιερό δισκοπότηρο των παλιών μοτοσυκλετών αποτελούν τα ανταλλακτικά που μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις, ειδικά αν είναι αυθεντικά, υψηλής ποιότητας εξαρτήματα και αναβαθμίσεις αυτά που ψάχνεις. Ευτυχώς στην Ιαπωνία, εταιρείες όπως η Yoshimura, εργάζονται διπλά για να διατηρήσουν αυτές τις vintage μοτοσυκλέτες στο δρόμο, παράγοντας εξαρτήματα και ανταλλακτικά. Η Yoshimura λοιπόν, υπό την ηγεσία του νέου προέδρου της Yohei Kato, ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία που ονομάζεται «Oil-Cooled Revival Project». Το όνομά του είναι σχεδόν αυτονόητο, καθώς η Yoshimura ελπίζει να αναβιώσει τα δημοφιλή αερό-ελαιόψυκτα sport μοντέλα της Suzuki, τα GSX-R750 και GSX-R1100, δύο μοτοσυκλέτες με εξαιρετικά σπάνια ανταλλακτικά που γίνονται πιο δυσβάστακτα στην αποκατάσταση και συντήρηση.

Η Yoshimura έκανε γνωστές τις προθέσεις της στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας του Τόκυο, όπου παρουσίασε ένα πλήρως ανακατασκευασμένο GSX-R750 που αντιπροσωπεύει το πνεύμα του Oil-Cooled Revival Project. Η μοτοσυκλέτα είναι μια αναβίωση του GSX-R750 του 1986 του Satoshi Tsujimoto που φέρει τον αριθμό 604. Ο Tsujimoto ήταν ο δεύτερος αναβάτης της Yoshimura που αγωνίστηκε στη Daytona, μετά τον αείμνηστο Shohei Kato, ο οποίος έτρεξε στη εκεί το 1978.

yoshimura-gsx-rs-alive2.jpg

Μετά από πιο προσεκτική παρατήρηση, θα δείτε ότι το Suzuki GSX-R750 που παρουσιάζεται είναι κάτι περισσότερο από ένα αντίγραφο. Είναι ένα νόμιμο μάλιστα για κυκλοφορία με έναν προβολέα που καλύπτεται κάτω από τον αριθμό 604. Διαθέτει ακόμη και καθρέφτες, πίσω φως και ενσωματωμένα φλας, αλλά και σύγχρονες αναβαθμίσεις με επίκεντρο τους αγώνες, όπως το σύστημα εξάτμισης της Yoshimura, φρένα της  Brembo και υδραυλικό συμπλέκτη της Brembo Racing.

Τέλος, βλέπουμε πως δεν αρκεί μόνο η κατασκευή ανταλλακτικών για να κρατήσεις τη μοτοσυκλέτα στο δρόμο, αλλά και αναβαθμίσεις για να αποκομίσεις ακόμα μεγαλύτερη απόδοση από αυτά τα μηχανήματα 40 ετών. Μπράβο στους Ιάπωνες!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon