.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 12:24

Δημοπρασία Husqvarna Model 30A Racer του 1929

Στη δημοπρασία της Mecum στο Las Vegas τον Ιανουάριο του 2019

Μία ακόμη πανέμορφη μοτοσυκλέτα από τη συλλογή του Christer R. Christensson (MC Collection of Stockholm), είναι η συγκεκριμένη dirt-track αγωνιστική Husqvarna Model 30A Racer του 1929, που βγαίνει σε δημοπρασία, σε πραγματικά χαμηλή τιμή, τον Ιανουάριο του 2019.

Μιλάμε για μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Husqvarna, εξαιρετικά σπάνια, πιθανώς μοναδικής στον κόσμο!

Husqvarna model 30a racer auction 5

Βασίζεται στο Model 30A του 1929, χρησιμοποιώντας τον κινητήρα της JAP με τον εκκεντροφόρο επικεφαλής, που παρήγαγε 11 Hp.

Husqvarna model 30a racer auction 8

Η κεφαλή εδώ είναι J-series, με σφραγισμένα κοκοράκια και ωστήρια για να κρατάνε τη βρωμιά και τις λάσπες μακριά, αλλά και να κρατάνε το λάδι (ή το γράσο) μέσα στον κινητήρα.

Η μοτοσυκλέτα ήταν προετοιμασμένη για αγώνες στο χώμα, πιθανώς dirt-track, κατηγορία για την οποία η Husqvarna θα ξεκινούσε το 1931 να κατασκευάζει ειδικούς κινητήρες και ένα πιο κοντό πλαίσιο, βασισμένο στο πλαίσιο της Rudge για χρήση Speedway.

Husqvarna model 30a racer auction 3

Το Model 30A είχε ανοιχτό πλαίσιο, το οποίο η φίρμα εγκατέλειψε το 1927, αλλά σύντομα επανέφερε στην παραγωγή.

Ο κινητήρας αποτελεί φέρων τμήμα του πλαισίου, ενώ το πιρούνι είναι Druid-type με πλαινά ελατήρια, ενώ στη μοτοσυκλέτα της δημοπρασίας δεν υπάρχει μπροστινό φρένο, καθώς δεν χρειαζόταν για χρήση dirt-track.

Husqvarna model 30a racer auction 11

Προσέξτε το δερμάτινο… «bum pad» στο πίσω φτερό, τα κοντά φτερά, αλλά και το απίθανο σταμπιλιζατέρ της Andre, στο πάνω μέρος του τιμονιού, όλα μετατροπές από τον αρχικό ιδιοκτήτη της για αγωνιστική dirt-track χρήση!

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει κιβώτιο Sturmey-Archer 3 ταχυτήτων, με τις αλλαγές να γίνονται με το χέρι, και ξεχωριστό ρεζερβουάρ λαδιού για τον κινητήρα.

Husqvarna model 30a racer auction 10

Δυο χρόνια αργότερα, το 1929 θα εμφανιζόταν το Model 350DT, αλλά μέχρι τότε, οι ιδιοκτήτες έψαχναν τρόπους να βελτιώσουν το 30A για χρήση dirt-track.

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να πιάσει 8.000-11.000 δολάρια, ήτοι 7.000-9.650 ευρώ. Η τιμή είναι χαμηλή πιθανώς λόγω των μετατροπών που είχε δεχθεί το μοντέλο για Dirt-Track χρήση, παρόλα αυτά η μοτοσυκλέτα είναι πανέμορφη!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα της δημοπρασίας της μοτοσυκλέτας, ΕΔΩ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 12:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon