.
Κατηγορία Kawasaki
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 15:09

Kawasaki Ninja ZX-6R 2025 - Ομολογκαρισμένο για WorldSSP με 636cc

Η Kawasaki παρουσιάζει το Ninja ZX-6R του 2025, δίχως αλλαγές αλλά πλέον έτοιμο να τρέξει στο παγκόσμιο Supersport με τον κινητήρα που φορούν και οι εκδόσεις δρόμου. Και φυσικά με φρέσκα χρώματα.

Η τετρακύλινδρη εν σειρά Kawasaki ZX-6R έχει διαρκή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport (WorldSSP) ακόμη και στη σύγχρονη εποχή που έχει φέρει στην κατηγορία μοτοσυκλέτες μεγαλύτερου κυβισμού, όπως οι Ducati Panigale V2, MV Agusta F3, QJMOTOR SRK800RR, Triumph 765 (βασισμένο στο Street Triple RS), ενώ έρχονται και οι KTM RC990 και Yamaha R9 το 2025.

Από την "παλιά σχολή" των ιαπωνικών τετρακύλινδρων απουσιάζει χρόνια τώρα η Suzuki, ενώ οι άλλοι τρεις κατασκευαστές της χώρας παραμένουν με τα CBR600RR, YZF-R6 και ZX-6R - με τη Yamaha μάλιστα να προτίθεται του χρόνου να τρέχει ταυτόχρονα R6 και R9.

Με την παρουσίαση του νέου Ninja ZX-6R η Kawasaki ενημερώνει πως από την επόμενη χρονιά η ομολογκαρισμένη έκδοση για το WorldSSP δε θα είναι η τρέχουσα των 599cc που συνέχιζε από την πρότερη εποχή κανόνων, αλλά πλέον η ίδια που βγάζει πινακίδα στην Ευρώπη με τον κινητήρα των 636cc.

cq5dam.web.1280.1280

Αυτό σημαίνει πως η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας για δρόμο και αγώνες θα πηγαίνει πλέον χέρι-χέρι, απλοποιώντας τη διαδικασία για την Kawasaki.

Η διαδικασία της ομολογκασιόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, πάντως δεν αναμένεται καμιά έκπληξη και το νέο ZX-6R της Puccetti Kawasaki Racing στο WorldSSP 2025 θα έχει πλέον ως αφετηρία τον ίδιο κινητήρα που θα βλέπουμε στις βιτρίνες της εταιρείας.

Όσον αφορά στην έκδοση δρόμου του 2025, η Kawasaki δεν έχει ανακοινώσει αλλαγές και θα το διαθέτει σε δύο χρώματα. Το μαύρο χρώμα είναι το ίδιο που είχε παρουσιαστεί στην ιαπωνική αγορά πριν μερικές εβδομάδες, ενώ το πράσινο παραμένει πιστό στα KRT Edition γραφικά.

Δείτε το Kawasaki Ninja ZX-6R 2025 στην ευρωπαϊκή ιστοσελίδα της εταιρείας: kawasaki.eu/en/Motorcycles/Supersport_Sport/ninja_zx-6r_2025.html

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 15:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kawasaki Versys 1100 2025 - Αύξηση κυβισμού και άλμα 15 ίππων
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon