.
Κατηγορία Εξατμίσεις
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024 20:05

Akrapovic - Σύστημα εξάτμισης για το Yamaha MT-09 2024

Η Akrapovic κυκλοφόρησε σύστημα εξάτμισης ειδικά σχεδιασμένο για τo νέο μοντέλo της Yamaha.

Αυτή η εξάτμιση έχει ένα ελαφρύ εξωτερικό φύλλο από ανθρακονήματα, σε συνδυασμό με λαιμούς από ανοξείδωτο ατσάλι και φινιρισμένο καπάκι από τιτάνιο στο τελείωμα του τελικού, για να παράγει ένα σύστημα που είναι 2,6 kg (36,5%) ελαφρύτερο από το εργοστασιακό.

Η νέα σχεδίαση διαθέτει πιο κοντό τελικό για βελτιωμένη σπορ εμφάνιση, που βγαίνει στο πλάι της μοτοσυκλέτας για πιο ωραία εμφάνιση. Η ισχύς αυξάνεται κατά 3,3 kW (4,5 hp) στις 9.600 σ.α.λ. σε σύγκριση με τις back-to-back δοκιμές σε ένα MT-09 με εξάτμιση Racing Line (Carbon) και εργοστασιακό σύστημα εξάτμισης.

akramt09b.jpg

Ο σπορ αγωνιστικός ήχος είναι τέλεια συντονισμένος με τον κινητήρα. Είναι σχεδιασμένο για χρήση σε πίστες και αγωνιστικές πίστες. Το σύστημα εξάτμισης είναι συμβατό με σκληρές βαλίτσες και τα αξεσουάρ κεντρικού σταντ της Yamaha. Κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης Racing Line (Carbon) μπορεί να ανάψει το check engine.

Το προϊόν αυτό δεν ΠΛΗΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ στο δρόμο.

Θα το βρείτε εδώ και στο κατάστημα:

TECNO-MOTO PERFORMANCE

Καλλιρόης 12 Νέος Κόσμος
Αθήνα ΤΚ. 117-43
ΤΗΛ.210-9242410
FAΧ.210-9242474
Website: www.tecnomoto.gr
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024 20:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon