.
Κατηγορία Extreme Enduro
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 12:15

Hard Enduro 2024, 3ος αγώνας, Xross Hard Enduro Rally (Σερβία)

Θρίαμβος Wade Young απόντος του τραυματία Manuel Lettenbichler και νέα δεδομένα στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

Ο τρίτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro μας ταξιδεύει στη Σερβία και την περιοχή που οριοθετείται από την τριάδα των βουνών Zlatibor, Tara και Mokra Gora. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από την απουσία του Manuel Lettebichler (KTM), καθώς ο Γερμανός πρωταθλητής της ΚΤΜ που κυριάρχησε απόλυτα στο περσινό πρωτάθλημα και είχε αρχίσει το φετινό νικώντας και στους δύο πρώτους αγώνες τραυματίστηκε στον μηνίσκο του αριστερού ποδιού σε προπόνηση και χειρουργήθηκε στις 18 Ιουνίου με πρώτο στόχο να είναι έτοιμος για τον επόμενο αγώνα, το περίφημο Romaniacs στα τέλη του Ιούλη.

start hewc 2024 rnd3 xross hard enduro rally 05137

Απόντος του πρωτοπόρου λοιπόν το πρωτάθλημα συνεχίστηκε με τον Wade Young (GASGAS) να κατακτά τη νίκη στην πρώτη εκ των τριών ημερών του αγώνα, μπροστά από τον Michael Walkner (GASGAS) και τον Teodor Kabakchiev (Sherco) που είχε ξεκινήσει οδηγώντας τη δράση πριν αντιμετωπίσει πρόβλημα με το λάστιχό του που του κόστισε αρκετά σε χρόνο.

Teodor Kabachiev performs during the Xross Hard Enduro Rally in Zlatibor, Serbia on June 22, 2024.
Teodor Kabakchiev (Sherco)

Η δεύτερη μέρα είχε ως πρώιμο πρωταγωνιστή τον Young με τον Kabakchiev να κυνηγά τη νίκη που του είχε διαφύγει την προηγούμενη μέρα, ωστόσο όλα αυτά ίσχυαν ως περίπου τα μισά του αγώνα. Κάπου εκεί έλαμψε το έμπειρο άστρο του Graham Jarvis (Husqvarna), ο οποίος οδήγησε εντυπωσιακά για να πάρει τη νίκη της ημέρας με 20 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Young, αφήνοντας τον Kabakchiev ξανά τρίτο.

Ωστόσο η τέταρτη θέση του Walkner με αρκετά λεπτά διαφορά από τον Young σήμαινε πως ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης της GASGAS διατήρησε την πρώτη θέση στην κατάταξη του αγώνα και μετά τη δεύτερη μέρα.

Michael Walkner performs during the Xross Hard Enduro Rally in Zlatibor, Serbia on June 22, 2024.
Michael Walkner (GASGAS)

Η τρίτη και τελευταία μέρα του Xross Hard Enduro Rally, με ζέστη άνω των 30 βαθμών Κελσίου να δυσκολεύει τα πράγματα, έφερε επιτέλους τη νίκη που κυνηγούσε ο Kabakchiev. Ξεκινώντας την ημέρα ο Young ένιωθε σίγουρος για την πρωτιά του έχοντας διαφορά σχεδόν 9.5 λεπτών στην κατάταξη από τον Βούλγαρο αναβάτη της Sherco, ωστόσο η εντυπωσιακή απόδοση του τελευταίου έκλεισε τη διαφορά ως τα περίπου τρία και φάνηκε πως η τελική νίκη θα μπορούσε να εξελιχθεί ως και σε θρίλερ μεταξύ των δύο.

Κάπου εκεί ο Young αντέδρασε, κυριάρχησε στις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές της ημέρας και κατέκτησε τη νίκη του Xross Hard Enduro Rally, με τον Kabakchiev δεύτερο και τον Walkner τρίτο, τόσο στην ημέρα όσο και στην τελική κατάταξη του αγώνα.

Teodor Kabakchiev (2nd), Wade Young (1st) and Michael Walkner (3rd) celebrate on the podium of the Xross Hard Enduro Rally in Zlatibor, Serbia on June 22, 2024.

Με τη νίκη αυτή ο Young προσπέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του HEWC 2024 με 49 βαθμούς, κάτι που έκανε και ο Mario Roman (Sherco) που με την τέταρτη θέση στον αγώνα βρέθηκε δεύτερος στο πρωτάθλημα με 47 βαθμούς. Ο μεγάλος απών, Lettenbichler, είδε για πρώτη φορά μετά από ενάμιση χρόνο να χάνει την πρώτη θέση της καταταξης και μάλιστα έχει υποχωρήσει τρίτος με 45 βαθμούς, έχοντας τον Kabakchiev στο κατόπι του με 40.

Στη Junior κατηγορία ο Mitch Brightmore (Husqvarna) κέρδισε και συνεχίζει αήττητος στη φετινή σεζόν, οδηγώντας την κατάταξη με 65 βαθμούς μπροστά από τον αδελφό του Ashton (GASGAS) που μετρά 54 βαθμούς και τον Richard Moorhouse (Beta) με 41.

mitch brightmore hewc 2024 rnd3 xross hard enduro rally 07847
Mitch Brightmore (Husqvarna)

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες HEWC 2024

Ο επόμενος αγώνας είναι ο περίφημος Red Bull Romaniacs στη Ρουμανία, από 23 ως 27 Ιουλίου 2024.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Hard Enduro 2024, 2ος αγώνας, Erzbergrodeo (Αυστρία)
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon