.
Κατηγορία Ταχύτητα
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 13:10

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2024 & BMU, 3ος-4ος αγώνας, Σέρρες

Βαλκανιονίκης ο Παπαγεωργίου, πρωταθλητής SBK ο Καρακώστας, SSP ο Παντελεάκης.

Ο τελευταίος διπλός αγώνας των Σερρών, τόσο για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU (13ος-14ος) όσο και για το Πανελλήνιο (3ος-4ος), φιλοξενήθηκε στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών με πολύ λίγες συμμετοχές Ελλήνων αναβατών, αλλά και σπουδαίες επιδόσεις.

Ο λόγος για τον Αυστριακό Jan Mohr (BMW) ο οποίος διέλυσε το ρεκόρ πίστας των Σερρών. Ο αναβάτης της M1000RR είχε γράψει ένα ιστορικό ρεκόρ πριν από δύο χρόνια (Οκτώβριος 2023) με 1:17.182, ωστόσο φέτος το έσπασε - για την ακρίβεια το συνέτριψε.

jan mohr

Στα δοκιμαστικά προ του αγώνα έγραψε το απίστευτο 1:15.833, κάνοντάς μας να ξεχάσουμε πως στα δύο αγωνιστικά σκέλη πήρε τις νίκες με ταχύτερους γύρους 1:16.916 και 1:16.862, επιδόσεις που θα ήταν νέα ρεκόρ αν δεν είχε προηγηθεί ο αδιανόητος γύρος στο 1:15 στις δοκιμές.

karakostas 1

Superbike

Ο Mohr πήρε φυσικά τη νίκη και στα δύο σκέλη της μεγάλης κατηγορίας μπροστά από τον Βούλγαρο Martin Choy (BMW), ενώ και στις δύο περιπτώσεις τρίτος ήταν ο Δημήτρης Καρακώστας (Honda).

Η μοναδική άλλη συμμετοχή Έλληνα στην κατηγορία SBK ήταν αυτή του Σάκη Σινιώρη (Ducati), ο οποίος ωστόσο αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στο πρώτο σκέλος και δε συμμετείχε στο δεύτερο.

Ο Καρακώστας κατέκτησε έτσι τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας SBK, ενώ έχασε για λίγο τον τίτλο του Βαλκανικού από τον Choy, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος BMU - όπου ο Mohr δε συμμετέχει, τρέχοντας εκτός ανταγωνισμού.

panteleakis

Supersport

Ο Βασίλης Παντελεάκης (Honda) νίκησε και στους δύο αγώνες της κατηγορίας SSP, σημειώνοντας μάλιστα ένα νέο ρεκόρ πίστας για την κατηγορία στις δεύτερες δοκιμές με 1:19.275!

Στο πρώτο σκέλος τον ακολούθησε δεύτερος ο Ρουμάνος Denis Braesku (Yamaha) και τρίτος ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου (Yamaha), ενώ στο δεύτερο το βάθρο ήταν αμιγώς ελληνικό με Παντελεάκη, Σπύρο-Μάριο Φουρθιώτη (Honda) και Παπαγεωργίου.

Το αποτέλεσμα αυτό χρίζει Πρωταθλητή Supersport Βαλκανίων και Ελλάδας τον Παπαγεωργίου.

mavropoulos

Supersport 300

Τρεις συμμετοχές Ελλήνων σημειώνουμε στην κατηγορία των 300 κυβικών, με τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο (Yamaha), τον Παναγιώτη Κολλάρπ (ΚΤΜ) και τη Δήμητρα Λαδά (Yamaha).

Στον αγώνα ο Μαυρόπουλος σάρωσε και τα δύο σκέλη με άνεση, κατακτώντας τον τίτλο του Πρωταθλητή Βαλκανίων και τον ανάλογο Ελλάδας.

Στο πρώτο σκέλος τον Μαυρόπουλο ακολούθησαν στο βάθρο ο Ρουμάνος Gabriel Teodorescu (Kawasaki) και Κολλάρος, ενώ στο δεύτερο άλλαξε ο τρίτος, με τον Ρουμάνο Alexandru Voinea (Yamaha) να την κατακτά.

Η Δήμητρα Λαδά τερμάτισε 10η και 12η στα δύο σκέλη αντίστοιχα.

Με βάση την κατάταξη των Εθνών που συμμετέχουν στη Βαλκανική Ομοσπονδία - Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρος, Βόρεια Μακεδονία, Μολδαβία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία - η χώρα μας ήρθε στον τελευταίο αγώνα των Σερρών προηγούμενη με 728 βαθμούς, με δεύτερη τη Ρουμανία με 520 και τρίτη τη Βουλγαρία με 454.

Κρίνοντας από τις επιδόσεις των Ελλήνων αναβατών στις κατηγορίες τους, όλα δείχνουν πως η Ελλάδα θα πρωτεύσει συνολικά στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2024 και απομένει μόνο η επικύρωση και δημοσίευση των επίσημων αποτελεσμάτων από τη BMU (που δεν είχε γίνει ως την ώρα που γράφτηκε αυτό το κείμενο) για να επιβεβαιωθεί η πρωτιά της χώρας μας.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες ΠΠΤ 2024

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon