.
Κατηγορία Διάφοροι Αγώνες
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024 10:35

FIM – Πρώτη «στρογγυλή τράπεζα» για το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών

Επιτάχυνση της αλλαγής και των ευκαιριών – Στρογγυλή τράπεζα του παγκόσμιου πρωταθλήματος ταχύτητας γυναικών WCR

Jerez (Ισπανία): Στις 18 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του τελευταίου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike FIM στο Jerez – Angel Nieto Circuit, μια στρογγυλή τράπεζα αφιερωμένη στο νεοσύστατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Circuit Racing FIM Women's Circuit Racing Accelerating Change and Opportunities – «πώς η γυναικεία συμμετοχή συμβάλλει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με δύο τροχούς» πραγματοποιήθηκε.

Οι συμμετέχοντες ήταν οι αναβάτριες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Women's Circuit Racing και διάφοροι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μαζί με τις συνεισφορές του Fabrizio D'Ottavi, Διευθυντή Ομάδας Χορηγιών και Επικοινωνίας MOTUL, και του James Toseland, δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή FIM Superbike και συντονιστής της εκδήλωσης.

Ο Damiano Zamana, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της FIM, έκανε τον απολογισμό της σεζόν, υπογραμμίζοντας την επιτυχία όσον αφορά τις αθλητικές επιδόσεις και το κοινό του πρωταθλήματος και τονίζοντας πώς αυτή η πλατφόρμα έδωσε στις γυναίκες αναβάτριες την ευκαιρία να αγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Janika Judeika, Διευθύντρια της Επιτροπής Γυναικών της FIM, υπογράμμισε ένα από τα καθήκοντα της Επιτροπής: να προωθήσει τις ίδιες ευκαιρίες ανταγωνισμού για τις γυναίκες που υπάρχουν για τους άνδρες. Η Violeta Shehi, FIM International Technical Commission Expert, είναι η πρώτη γυναίκα που κατέχει αυτόν τον ρόλο, ο οποίος είναι γενικά ανδρικός, μαζί με τη Monica Lazzarotti, Ιατρική Διευθύντρια του WSBK η μόνη γυναίκα γιατρός στον κόσμο που προεδρεύει της Race Direction. Η Sandra Gómez, Πρόεδρος της Ισπανικής Επιτροπής Γυναικών - εκτός από τη δραστηριότητά της ως αναβάτρια και πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM E-Xplorer, συμμετέχει επίσης ενεργά ως μέλος της Επιτροπής Γυναικών FIM.

Συλλογικά, θέλησαν να περάσουν το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν ρόλοι στον μηχανοκίνητο αθλητισμό που να μην μπορούν να καλύψουν γυναίκες, αυτό που έχει σημασία είναι η συνεχής δέσμευση και ο επαγγελματισμός, ιδιότητες που μας επιτρέπουν να ξεπεράσουμε κάθε προκατάληψη και εμπόδια φύλου.

Εστιάζοντας στις εμπειρίες των τριών αναβατριών του WCR, Mallory Dobbs (ΗΠΑ), Ran Yachay (Ισραήλ) και Emily Bondi (Γαλλία), οι οποίοι υπογράμμισαν, αφού συμμετείχαν σε ολόκληρη τη σεζόν του πρωταθλήματος, πόσο πολύ είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε έναν κόσμο όπου το πρωτάθλημα είναι μια μοναδική ευκαιρία που παρέχεται από τη FIM, η οποία επιβεβαιώνει την ένταξη και την ισότητα των αθλητριών: η αλληλεγγύη, το πάθος και η επιθυμία να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τις νέες γενιές είναι ο κοινός παρονομαστής.

Μεταξύ των καλεσμένων, η Giulia Sormani, Τεχνική Διευθύντρια Master in Design - Digital Strategy POLI.Design, Politecnico Milano, και ο Fabrizio D'Ottavi. Και οι δύο μοιράζονταν ένα όραμα για τον γυναικείο μηχανοκίνητο αθλητισμό, το οποίο πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των στρατηγικών επικοινωνίας για εκείνες τις εταιρείες που είναι ήδη παρούσες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και όχι μόνο. Είναι σημαντικό να μεταφέρουμε σε δυνητικούς επενδυτές εκτός του κλάδου το πάθος των αναβατών, τις κούρσες τους, το χρώμα της μάντρας, αξίες που γίνονται βάση, προς διερεύνηση, ευκαιριών μάρκετινγκ, εμπορικών και μέσων ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024 10:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon