.
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 07:45

Pedro Acosta - Κομβικός ο ρόλος του στην εξέλιξη του RC16

Ο Pedro Acosta δοκίμασε όχι ένα, αλλά τρία RC16, στο πλαίσιο του Test στο Misano, με το μελλοντικό εργοστασιακό αναβάτη της ΚΤΜ να παίρνει ενεργό ρόλο ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας.

Το εν λόγω test έλαβε χώρα μετά τον αγώνα του San Marino, με το Sebastian Risse, Τεχνικό Διευθυντή της KTM/GASGAS να δηλώνει τα εξής.«Δουλεύαμε με τον Pedro για τις κύριες επιβεβαιώσεις για το 2025 και τις πτυχές της μοτοσυκλέτας που θέλουμε να βελτιώσουμε. Με τον Pedro φτάσαμε τώρα σε ένα σημείο όπου έχει καλή εμπειρία και η ικανότητά του στο πώς μπορεί να προσαρμοστεί και να αντιδρά σε πράγματα, τον φέρνει σε πολύ καλή θέση για να εξελιχθούμε: ήταν το πρώτο test εδώ όπου μπορέσαμε πραγματικά να τον χρησιμοποιήσουμε για αυτό».

Να υπενθυμίσουμε κάπου εδώ πως ο Acosta θα είναι το 2025 teammate του Brad Binder, κάνοντας το ντεμπούτο του στο εργοστασιακό RC16 της ΚΤΜ. Ο 20χρονος, ο οποίος έπεσε στον αγώνα της Κυριακής, εντυπωσίασε με την τέταρτη θέση στα χρονόμετρα, πίσω μόνο από την τριάδα των GP24 των Francesco Bagnaia, Franco Morbidelli και Enea Bastianini.

«Λοιπόν, είμαι πολύ χαρούμενος για το πώς πήγε το test. Σήμερα δοκιμάσαμε πολλά πράγματα και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί πολλά από αυτά τα νέα πράγματα μας βοηθούν και για αυτή τη σεζόν. Ας δούμε πώς θα πάει και πότε μπορούμε να αρχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε. Υπήρχαν τρεις μοτοσυκλέτες στο box και είναι η πρώτη φορά που το βλέπω. Πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι. προσπαθήσαμε και βρήκαμε πολλά πράγματα, ας προσπαθήσουμε να προλάβουμε τον επόμενο GP», ήταν τα λόγια του Pedro Acosta.

Εντωμεταξύ, οι αναβάτες της KTM δεν μπορούν να τροποποιήσουν τη σχεδίαση του κινητήρα τους κατά τη διάρκεια της σεζόν, μπορούν όμως να αλλάξουν πράγματα όπως το πλαίσιο, η εξάτμιση και ορισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα. Ο διευθυντής της ομάδας Tech3, Nicolas Goyon, δήλωσε: «Το καλό είναι ότι τα περισσότερα κομμάτια ήταν θετικά και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη σεζόν».

Ο ομόσταυλος του Acosta, Augusto Fernandez, ο οποίος αποχωρεί από την ομάδα στο τέλος αυτής της σεζόν, οδήγησε μόνο τo πρωινό session. Ο Ισπανός, που αναμένεται να γίνει αναβάτης εξέλιξης της Yamaha την επόμενη σεζόν, σημείωσε τον 20ο καλύτερο χρόνο γύρου της ημέρας.

«Κρίμα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε ολόκληρο το πλάνο μας το πρωί, λόγω μιας βρεγμένης πίστας, αλλά για τα πράγματα που δοκιμάσαμε είμαστε σίγουροι. Αυτό είναι θετικό. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να αλλάξουμε τα πράγματα, αλλά έχουμε την κατεύθυνση που θέλουμε. Ελπίζω οι επόμενοι γύροι να δείξουν μέρος της δουλειάς που έχουμε κάνει εδώ», είπε με τη σειρά του Fernandez.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon