.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 09:11

Honda RCV 213 V Παραγωγής!

Με μόλις… ένα εκατομμύριο euro!

 




Η αγωνιστική παραγωγής Honda RCV 213 V είναι πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του HRC, Shuhei Nakamoto, η μοτοσυκλέτα θα πάρει την θέση των CRT από το 2014 και μετά. Είπε επίσης πως η μοτοσυκλέτα έχει καθυστερήσει αλλά θα είναι έτοιμη για τα πρώτα δοκιμαστικά που θα γίνουν στην Valencia, μετά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς του 2013.

Ανακοινώθηκαν επίσης οι τεχνικές λεπτομέρειες που θα έχει η νέα παραγωγής RC213V η οποία θα έχει κανονικά ελατήρια βαλβίδων αντί για τις πνευματικές που χρησιμοποιούν οι εργοστασιακές. Δεν θα διαθέτει το κιβώτιο ταχυτήτων που έχουν οι πρωτότυπες RCV μιας και είναι δικαίωμα του HRC αλλά η επιλογή αυτή δεν αφορά στο κόστος.
Η RCV παραγωγής θα χρησιμοποιεί ηλεκτρονική ανάφλεξη με συγκεκριμένο χάρτη της Magneti Marelli  όπως και software της Dorna, το οποίο σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα θα μπορεί να κινείται με 24λιτρο ρεζερβουάρ, αντί για τα 20λιτρ απου επιτρέπει ο κανονισμός για τις εργοστασιακές..

Γι’ αυτό το λόγο, οι μηχανικοί του HRC έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο στα γραφεία της Magneti Marelli στην Ιταλία προκειμένου να ενημερωθούν για την νέα ηλεκτρονική μονάδα ECU. Ο κινητήρας έχει ήδη δοκιμαστεί στα δυναμόμετρα της Honda με τις ηλεκτρονικές μονάδες του HRC μιας και ακόμη αναμένονται αυτές της Marelli.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως φαίνεται να είναι το κόστος της μοτοσυκλέτας που βρίσκεται στο ένα εκατομμύριο euro. Για να μειωθεί το κόστος, το πιο δύσκολο έργο ήταν να κατασκευαστεί το πλαίσιο με λιγότερα χρήματα, χωρίς να μειωθούν τα χαρακτηριστικά του.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Nakamoto, “δεν είναι εύκολο να φτιάξεις μία μοτοσυκλέτα Grand Prix στην τιμή του ενός εκατομμυρίου. Όσοι ελπίζουν ότι θα αποκτήσουν μία τέτοια θα απογοητευτούν μιας και θα κατασκευαστούν μόλις δέκα που θα πουληθούν σε πέντε αναβάτες και θα είναι διαθέσιμες μόνο στα paddock του MotoGP.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon