.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 16:17

Τα Παγκόσμια Ρεκόρ Ταχύτητας της FIM επιστρέφουν στη Νότια Αμερική

[Δελτίο Τύπου]

Η FIM ανακοινώνει πως ο θεσμός των FIM Land Speed World Records επιστρέφει στην έρημο αλατιού Salar de Uyuni στη Βολιβία.

Οι Speed Trials Bolivia 2024 θα συνδιοργανωθούν από τις FIM και FIA (μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο αντιστοίχως) στη Salar de Uyuni από 18 ως 23 Οκτωβρίου.

default

Ψηλά την περιοχή Altiplano της οροσειράς των Άνδεων, το μεγαλύτερο πεδίο αλατιού στον κόσμο φωλιάζει σε υψόμετρο 3,600 μέτρων πάνω από τη θάλασσα. Η διοργάνωση του 2024 θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο, Άνοιξη στο νότιο ημισφαίριο, με λογικά θερμότερες καιρικές συνθήκες από τις προηγούμενες χρονιές.

Απλωμένο σε μιαν έκταση που ξεπερνά τα 10,000 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, το αλμυρό αυτό οροπέδιο διαθέτει άπλετο χώρο για τα 30 χιλιόμετρα που απαιτεί η διαδρομή των Speed Trials Bolivia 2024 και συνιστά τη μεγαλύτερη "πίστα" στο πρόγραμμα των FIM Land Speed World Records.

f4534818 91d7 a178 fa81 359757db582e

Οι Speed Trials Bolivia 2024 διοργώνονται σε συνεργασία με τη μοτοσυκλετιστική ομοσπονδία της χώρας, Federacion Boliviana de Motociclismo (FBM), και τον πρόεδρό της, Aurelio Cruz Mendoza. Ο Mike Akatiff, τρεις φορές συμμετέχων στον αγώνα της Βολιβίας και ιδιοκτήτης της ομάδας TOP 1 Oil Ack Attack, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία είναι ανοικτή τόσο σε μοτοσυκλέτες όσο και σε αυτοκίνητα.

Η εκδήλωση του 2023 έκλεισε με ένα νέο ρεκόρ. Ο Mike Garcia της Garcia/Sims Racing Team την τελευταία μέρα του αγώνα έγραψε μια επίδοση 427 km/h με τη μερικώς αεροδυναμική τούρμπο Hayabusa 1350 cc καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε 12 χρόνια - και ο ίδιος ο Garcia κυνηγούσε ανεπιτυχώς για 10 από αυτά.

Ιστοσελίδα FIM Land Speed World Records: fim-landspeed-worldrecords.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon