.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 14:07

Τριπλό 1-2 για τις BMW M 1000 RR στο Isle of Man TT 2024

[Δελτίο Τύπου]

Στον διασημότερο αγώνα ταχύτητας σε δημόσιους δρόμους οι αναβάτες των BMW M 1000 RR κυριάρχησαν στους αγώνες των 1000 cc.

Η BMW Motorrad πανηγύρισε τριπλό τερματισμό στις δύο πρώτες θέσεις στο φετινό Isle of Man Tourist Trophy. Και στους τρεις αγώνες με μοτοσυκλέτες 1000 cc που έγιναν οι BMW M 1000 RR κατέκτησαν τρεις νίκες και ισάριθμες δεύτερες θέσεις.

P90554932 highRes

Ο άνδρας της εβδομάδας ήταν Davey Todd που κέρδισε τη Superstock και μετά πήρε τη νίκη και στη Senior TT. Ο Peter Hickman ήταν νικητής στη Superbike race και μαζί με τον Josh Brookes γέμισαν και όλες τις δεύτερες θέσεις στα βάθρα αυτά, συνεχίζοντας μια ιστορία επιτυχίας για τη γερμανική εταιρεία στο Isle of Man, η οποία ξεκίνησε πριν από ακριβώς 85 χρόνια με την πρώτη νίκη του Georg Meier.

Η αρχή φέτος έγινε την Κυριακή 2 Ιουνίου με τον αγώνα της Superbike TT όπου, μετά από συναρπαστική μάχη, ο Hickman με τη BMW M 1000 RR της ομάδας Monster Energy BMW by FHO Racing εξασφάλισε τη 14η νίκη του σε ΤΤ. Ο Todd ακολούθησε με τη μοτοσυκλέτα της Milwaukee BMW Motorrad by TAS Racing στη δεύτερη θέση, γράφοντας το πρώτο 1-2 στο φετινό ΤΤ.

P90554928 highRes

Μετά από αναβολές και καθυστερήσεις λόγω κακοκαιρίας, ο πρώτος αγώνας της Superstock TT έγινε την Πέμπτη 6 Ιουνίου, όπου ανέτειλε το αστέρι του Todd. Μετά από μια σφικτή μάχη με τον Hickman ο Todd πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο Isle of Man TT, ενώ ο Hickman στήθηκε δίπλα του ως δεύτερος στο βάθρο. Ο δεύτερος αγώνας Superstock τελικώς αναβλήθηκε εντελώς λόγω καιρικών συνθηκών και καθυστερήσεων στο πρόγραμμα.

Η κορυφαία στιγμή του Isle of Man TT είναι πάντα ο αγώνας Senior TT. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουνίου οι κορυφαίοι αναβάτες δρόμου του κόσμου στήθηκαν στην εκκίνηση για την τελική αναμέτρηση. Στο τέλος ήταν ξανά ο Todd που πανηγύρισε μια απίστευτη νίκη με μεγάλη διαφορά και ενέγραψε το όνομά του στην εκλεκτή λίστα νικητών του Senior TT. Για την ομάδα του, Milwaukee BMW Motorrad by TAS Racing, ήταν η πρώτη νίκη σε αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα, Senior TT, μετά από 20 χρόνια και φυσικά γιορτάστηκε με ανάλογο ενθουσιασμό.

P90554921 highRes

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αυστραλός αναβάτης της Monster Energy BMW by FHO Racing, Josh Brookes, ανεβαίνοντας για πρώτη του φορά στο βάθρο του Senior TT. Ο έτερος αναβάτης της BMW, Hickman, αν και κυριάρχησε στα αρχικά στάδια του Senior TT, είχε μια πτώση που του έκοψε τον δρόμο προς άλλη μια νίκη, αλλά ευτυχώς βγήκε αλώβητος από το ατύχημα.

Από το 2014 οι αναβάτες της BMW έχουν γνωρίσει την επιτυχία στο Isle of Man με τις BMW S 1000 RR και BMW M 1000 RR. Στις εννιά διοργανώσεις έκτοτε (2020 και 2021 δεν έγιναν λόγω Covid-19) έχουν συγκεντρώσει ούτε λίγο ούτε πολύ 22 νίκες σε ΤΤ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon