.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 15:21

MotoGP – O Valentino Rossi και τα εκατομμύρια που ζαλίζουν!

Πόσο, αλήθεια, αξίζει το όνομα Valentino Rossi στο οικοσύστημα του MotoGP; Μια ερώτηση που δεν είναι εύκολο να απαντηθεί, για ένα θρύλο  που έλαμψε τα προηγούμενα 26 χρόνια στο paddock όσο κανείς…

Με αφορμή την απόσυρση του Ιταλού σούπερ σταρ, το Todocircuito προσπάθησε να αποτιμήσει σε αξία τον Valentino Rossi των 9 παγκόσμιων τίτλων, των 115 νικών και των 26 σεζόν στις πίστες.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό και ας πούμε μόνο ότι ο Vale δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα – οικονομικής φύσεως – τώρα που σταμάτησε τους αγώνες. Ούτε το παιδί του ή τα παιδιά των παιδιών του.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις λοιπόν, ο Rossi πρέπει να έπαιρνε κατά μέσο όρο γύρω στα 20.000.000€ ανά σεζόν (από 10 έως 30 εκατομμύρια το υπολογίζουν) και αυτά είναι μόνο από χορηγούς.

Υπήρχε φυσικά και η αμοιβή του από τα εκάστοτε συμβόλαια, μια αξία που υπολογίζεται κατά μέσο όρο σε 10.000.000€ ετησίως (8-12 εκατ.)

Επιπλέον υπάρχουν και τα χρήματα που κερδίζει από τα δικαιώματα που έχει αποκτήσει για ρουχισμό και εξοπλισμό με το όνομα μερικών εκ των κορυφαίων πιλότων του MotoGP.

Διότι ο Vale συνειδητοποίησε γρήγορα – όπως λίγοι αθλητές παγκοσμίως – και την ευκαιρία να βγάζει χρήματα ως επιχειρηματίας.

Σε γενικές γραμμές, οι Ιταλοί υπολογίζουν ότι η περιουσία του φτάνει ή και ξεπερνά τα 250.000.000€ και συνεχώς αυξάνεται.

Άλλωστε η VR46 είναι μια κερδοφόρα εταιρεία που συνεχώς προσθέτει υψηλούς τζίρους για λογαριασμό του Valentino, ο οποίος πέραν των άλλων έχει αποδειχτεί και καταπληκτικός επιχειρηματίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 15:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon