.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 13:55

MotoGP - Η αναβάθμιση που ίσως αλλάξει τα δεδομένα για την Aprilia!

Κι ενώ οι περισσότεροι συζητούν για την ενδεχόμενη επιστροφή του Maverick Vinales στις πίστες με την Aprilia, μια αναβάθμιση που έρχεται για τη μοτοσυκλέτα μπορεί να κάνει τη διαφορά για τους Ιταλούς.

Ήδη από την περασμένη σεζόν η Aprilia έχει κάνει σημαντική πρόοδο με τη νέα της μοτοσυκλέτα στη μεγάλη κατηγορία.

Η ομάδα, από τα προβλήματα αξιοπιστίας και τις χαμηλές θέσεις του παρελθόντος, έχει καταφέρει να ανέβει και να είναι σε θέση να «βλέπει» ακόμα και το πρώτο της βάθρο.

Κάτι όμως ακόμα της λείπει για να πετύχει αυτό τον πρώτο στόχο, αν και στον προηγούμενο – τρελό – αγώνα της Αυστρίας παραλίγο το ρίσκο του Aleix Espargaro να μείνει στη βρεγμένη πίστα με σλικ να απέδιδε.

Ένα κομμάτι της μοτοσυκλέτας που σίγουρα έχει βοηθήσει πολύ στο να αλλάξει η εικόνα της RS-GP μέσα στις πίστες, είναι ο κινητήρας.

Ο νέος κινητήρας που ήρθε στις αρχές του 2020, ο οποίος πάντως λόγω του Covid-19 και της σύντομης σεζόν πέρυσι, δεν πρόλαβε να εξελιχθεί επαρκώς.

Φέτος η Aprilia είναι και το μοναδικό εργοστάσιο που έχει παραχωρήσεις, ενώ και το πάγωμα εξέλιξης για το ’21 (που αναγκάζει όλα τα εργοστάσια να είναι με τα μοτέρ του 2020) έχει βοηθήσει την ομάδα.

aprilia-garage-2021-test-fgh2.jpg

Παρά την πρόοδο όμως, ο κινητήρας έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και το ζητούμενο είναι να βρεθεί ακόμα περισσότερη ιπποδύναμη.

«…δεν είναι πολλά που μπορώ να κάνω. Ειδικά όταν αλλάζουμε σε 3η/4η/5η/6η/ ταχύτητα δεν έχουμε καλή ροπή και υποφέρω. Η μοτοσυκλέτα είναι κατά 90% τέλεια… στα φρένα, στην επιτάαχυνση, στα ηλεκτρονικά, στην ευστάθεια… παντού. Μόνο δύναμη μας λείπει», έλεγε ο Espargaro μετά τον αγώνα στην Αυστρία.

Κι αυτό το τελευταίο είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύουν πυρετωδώς το τελευταίο διάστημα στην Aprilia, με αποτέλεσμα – όπως ακούγεται – να φέρουν μια σημαντική αναβάθμιση το επόμενο διάστημα!

Το πιο πιθανό είναι να το δούμε στην Aragon κι εκεί, σε μια γρήγορη πίστα που η τελική παίζει ρόλο, θα φανεί και το κατά πόσο θα καταφέρει να μειώσει τη διαφορά με τους υπόλοιπους.

Στη συγκεκριμένη πίστα μάλιστα, ο Aleix Espargaro έφερνε δυνατά αποτελέσματα ακόμα κι όταν η μοτοσυκλέτα της ομάδας δεν ήταν τόσο ανταγωνιστική.

Οπότε οι άνθρωποι της ομάδας περιμένουν πολλά από το Grand Prix της Αραγονίας, πολλώ δε μάλλον αφού εκεί ίσως δούμε και τον Maverick Vinales να οδηγεί για πρώτη φορά την RS-GP!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 14:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon