.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 15:12

Stefan Pierer: Η Honda είναι στενόμυαλη που άφησε τον Dani Pedrosa

Ο πρόεδρος της ΚΤΜ και οι οικογενειακές αξίες

“Σε αντίθεση με τους Ιάπωνες, εμείς την ιδέα της οικογένειας την εννοούμε κυριολεκτικά. Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας, τόσο στις καλές, όσο και στις κακές στιγμές. Όταν ένας αναβάτης τραυματίζεται, τον υποστηρίζεις.

“Φανταστείτε πως άφησαν τον Dani Pedrosa μετά από 14 χρόνια με τη Honda. Πόσο στενόμυαλος μπορείς να είσαι; Είναι ένας ήρωας! Είναι Ο Πρεσβευτής!”

Η δήλωση αυτή του προέδρου της ΚΤΜ έγινε κατά την ομιλία του στην παρουσίαση των αγωνιστικών ομάδων MotoGP πριν μερικές μέρες. Ο Pierer σχεδόν ευχαρίστησε (χωρίς να το πει αυτολεξεί βέβαια) τη Honda που έδιωξε τον Pedrosa όταν τέλειωσε το συμβόλαιό του και αποφάσισε να μην του το ανανεώσει. Κατά τον ίδιο έπρεπε να τον είχαν κρατήσει στους κόλπους της εταιρείας και αναμφίβολα πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί του.

“Και γιατί ήρθε σε εμάς; Διότι είδε με τον Mike Leitner [team manager της KTM στα MotoGP] πώς δουλεύουμε. Είδε πως οι άνθρωποί μας αλληλοστηρίζονται. Αυτά που οι άλλοι κάνουν με τα λεφτά, εμείς προσπαθούμε να τα κάνουμε με την οικογένεια.

“Πολλοί πρώην αγωνιζόμενοί μας είναι τώρα στο διοίκηση. Κοιτάξτε τον Pit Beirer [διευθυντής Motorsports της KTM]. Αυτό είναι που μας κάνει ξεχωριστούς.”

Ο Dani Pedrosa έχει προσληφθεί από την ΚΤΜ ως αναβάτης εξέλιξης, αν και για τον Ισπανό η δουλειά δεν έχει αρχίσει ακόμη, ή μάλλον ξεκίνησε κάπως άσχημα, καθώς έσπασε ξανά και εγχειρίστηκε στην πολύπαθη κλείδα του. Αυτό βέβαια είναι απλά ένα προσωρινό εμπόδιο, καθώς σύντομα ο Ισπανός θα μπορέσει να προσφέρει τις έμπειρες κατευθύνσεις του στη νέα αυτή ομάδα, η οποία έχει απόλυτη ανάγκη από τέτοιες προσωπικότητες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 14:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon