.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 14:59

Aleix Espargaro για άλλα δύο χρόνια στην Aprilia

 

Ο Ισπανός ονειρεύεται βάθρο με την RS-GP

 

Μια ακόμη εργοστασιακή θέση MotoGP έκλεισε, καθώς η Aprilia ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Aleix Espargaro για άλλα δύο χρόνια.

Ο μεγαλύτερος εκ των δύο Ισπανών αδελφών των MotoGP – ο Pol αγωνίζεται με την εργοστασιακή ΚΤΜ – βρίσκεται στην Aprilia από την εποχή των CRT (Claiming Rule Teams), όταν και είχε αναδειχθεί κορυφαίος της υποκατηγορίας αυτής το 2012 και 2013. Η καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία έχει να επιδείξει δύο pole position και ένα βάθρο, ενώ το καλύτερο πλασάρισμά του στη τελική κατάταξη των MotoGP είναι στην έβδομη θέση.

Όταν η Aprilia έφερε το πρωτότυπο RS-GP στο πρωτάθλημα, ο Espargaro ήταν μια προφανής επιλογή για τη μια από τις δύο εργοστασιακές μοτοσυκλέτες και, όπως ανακοινώθηκε τώρα, η αγαστή τους συνεργασία θα επεκταθεί και στο 2019 και 2020.

Όσον αφορά στο ποιος θα έχει τη δεύτερη Aprilia, η θέση του Scott Redding μοιάζει αρκετά επισφαλής αυτή τη στιγμή με καλύτερο αποτέλεσμα μια 12η θέση (Αργεντινή) και συνολική συγκομιδή 5 βαθμών σε 4 αγώνες.

aespargaro1

“Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μείνω με την Aprilia για άλλα δύο χρόνια. Για πρώτη φορά στην καριέρα μου έχω σταθερότητα και αυτό είναι σημαντικό για την κοινή μας εξέλιξη. Έχω έναν και μόνο στόχο, μια μανία, να ανεβάσω την RS-GP στο βάθρο. Θέλω να ευχαριστήσω την Aprilia και όλη την ομάδα μου. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε στο 100% ως το 2020,” δήλωσε ο Espargaro.

“Η ανανέωση είναι πρωτίστως η επιβεβαίωση της ποιότητας του Aleix. Είναι ένας αναβάτης πολύ γρήγορος και υπόδειγμα επαγγελματία. Από τη στιγμή που πρωτοήρθε, έφερε πάθος και κίνητρο στο γκαράζ μας και είχε θετικό αντίκτυπο σε όλη την ομάδα. Η συμβολή του στην εξέλιξη της RS-GP είναι αναμφισβήτητη και είμαι βέβαιος πως τα επόμενα δύο χρόνια θα μας επιτρέψουν να πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα και, πάνω απ’ όλα, θα μας κάνουν να εμπνεύσουμε και να συναρπάσουμε νέους ανθρώπους, τους πολλούς φίλους που έχει η Aprilia σε όλον τον κόσμο. Τα σημάδια είναι εκεί, έτσι το να δώσουμε συνέχεια στο τεχνικό project με έναν αναβάτη που ξέρει την ομάδα και τη μοτοσυκλέτα θα μας επιτρέψει να σχεδιάσουμε την εξέλιξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με το βλέμμα στο μέλλον,” είπε ο Aprilia Racing Manager, Romano Albesiano. 

Φωτογραφίες

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 15:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon