.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 12:46

H MV Agusta στο Moto2 από το 2019

 

Σε συνεργασία με την Team Forward

Αν οι δηλώσεις του Giovanni Castiglioni επαληθευτούν, τότε το 2019 θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της MV Agusta στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας με μοτοσυκλέτα, μετά από απουσία 42 χρόνων! Η επάνοδος θα γίνει με την είσοδος των Ιταλών στο Moto2, σε συνεργασία με την Team Forward.

Η συνεργασία μεταξύ Giovanni Castiglioni & Giovani Cuzari των MV Agusta & Team Forward πάνω στο project της συμμετοχής τους στο Moto2 ετοιμάζεται εδώ και μήνες, και αν όλα πάνε καλά θα δούμε την ιταλική εταιρεία με το θρυλικό παρελθόν στους αγώνες να επιστρέφει ξανά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Πώς να αγνοήσεις άλλωστε τις 275 νίκες στα GP, τους 37 τίτλους κατασκευαστών και τους 38 αναβατών, σε κατηγορίες από τα 125 έως τα 500 κ.εκ.;! Γίνεται; Δεν γίνεται.

Οι πληροφορίες του gpone.com κάνουν λόγο για τετραετή συμφωνία μεταξύ MV Agusta & Team Forward, με την επιλογή της συνέχισης της συνεργασίας για 4 ακόμα χρόνια.

Το πράσινο φως για το project έδωσε η στροφή του Moto2 στον τρικύλινδρο κινητήρα της Triumph, μια διάταξη κινητήρα που η MV γνωρίζει σαν την παλάμη της.

«Δουλεύουμε ήδη πάνω στο project για 2 μήνες περίπου, και αν είναι τόσο γρήγορη η μοτοσυκλέτα όσο είναι όμορφη, τότε θα βρεθούμε στις πρώτες θέσεις με το καλημέρα» λέει χαριτολογώντας ο ιδιοκτήτης της Team Forward.

Ο Brian Gillen, τεχνικός διευθυντής του τμήματος R&D της MV Agusta θα είναι επικεφαλής του project, ενώ η Suter θα δώσει τα φώτα της στην ομάδα όσον αφορά στο ψαλίδι της μοτοσυκλέτας.

Τώρα, όλοι αναμένουν να δουν ποιος θα αναλάβει τη θέση του Test-Rider.

Λέτε να δούμε κάποια στιγμή την MV Agusta να επιστρέφει και στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP;!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 12:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon