.
Κατηγορία Ήπειρος
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 13:06

Long Term Test Voge DS900X - Ευλογημένο στρώσιμο

Η πρώτη μας βόλτα εκτός των τειχών με το DS900X ήταν ένα ταξιδάκι περίπου 1,000 χιλιομέτρων ενόσω ο κινητήρας ακόμη στρώνεται.

Το ολοκαίνουργιο Voge DS900X εντάχθηκε στο δυναμικό του Bikeit πρόσφατα για μια δοκιμή μακράς διάρκειας ως το τέλος του 2024. Μετά τις πρώτες αναγνωριστικές μέρες στα χέρια μας, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος προσέφερε μια ιδανική ευκαιρία για να ξεκινήσει το στρώσιμο του κινητήρα με ένα ταξίδι ως την Πρέβεζα, δηλαδή χοντρικά ένα χιλιαρικάκι χιλιομέτρων πριν γυρίσει στην αντιπροσωπεία, Mototrend, για το πρώτο του σέρβις.

Η αρχή του τριημέρου μας περίμενε με πολύ έντονη ζέστη, καθώς το ταξίδι έγινε υπό θερμοκρασίες που φλέρταραν με τους 40 βαθμούς Κελσίου. Φόρτωμα με κατασκηνωτικά συμπράγκαλα και βουρ για παραλία. Το DS900X δείχνει από την αρχή του χιλιομετροφάγο χαρακτήρα του. Δεν είχα την ευκαιρία να το οδηγήσω ξανά πριν το πάρω στα χέρια μου για το ταξίδι, ωστόσο από τη στιγμή που μπήκα στην Αττική Οδό όλα έδειχναν πως η μοτοσυκλέτα είναι στο στοιχείο της.

20240624 132004

Πολύ καλή κάλυψη από τον ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα και επαρκής προστασία στο πάνω μέρος των ποδιών από το φαρδύ ρεζερβουάρ και τα γύρω του πλαστικά έκαναν κάπως καλύτερη τη διαδρομή που με έφερνε κόντρα στον καυτό αέρα.

Ο κινητήρας του είναι ροπάτος και ελαστικός, ενώ δείχνει πως έχει δύναμη παντού. Μιας και βρισκόμαστε ακόμη σε διαδικασία στρωσίματος φρόντισα να μην περάσω ποτέ τις 5,000 rpm, έτσι τα πρώτα συμπεράσματα δε μπορούν εκ των πραγμάτων να είναι πλήρη και αναλυτικά, πάντως με αυτές τις στροφές κινητήρα έχεις περίπου 145 km/h στο κοντέρ, δηλαδή μια ταχύτητα με την οποία μπορείς ολημερίς να ταξιδεύεις ξεκούραστα και οικονομικά.

Και για να μην μπαίνω στον δελεαστικότατο πειρασμό να το ανοίξω κι άλλο, το cruise control στον βασικό εξοπλισμό του DS900X δούλεψε υπερωρίες, ειδικά όσο βρισκόμουν στον αυτοκινητόδρομο. Μου άρεσε πολύ η δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας στο ηλεκτρονικό αυτό σύστημα σε προεπιλεγμένα βήματα τα οποία ορίζεις εσύ μέσω μενού στην οθόνη. Έτσι κάθε φορά που σπρώχνεις το κουμπί του cruise control για να αυξήσεις ή να μειώσεις ταχύτητα, η μεταβολή μπορεί να γίνει όση θες, ανά 3, ανά 5 ή παραπάνω km/h σε κάθε κλικ.

Picture5

Όπως συμβαίνει κάθε φορά φυσικά και αναπόφευκτα, όταν μιλάμε για εορταστικό τριήμερο και Αθηναίους το κεντρικό χτύπημα των ειδήσεων είναι πάντα το ίδιο: H Mεγάλη Έξοδος. Αυτό σημαίνει πως Σάββατο πρωί το μποτιλιάρισμα στο τέλος της Αττικής Οδού και στην Αθηνών-Κορίνθου (και πιθανότατα παραπέρα) που ακολουθούσε ήταν εγγυημένο - και οι φωτεινές ταμπέλες του αυτοκινητοδρόμου προειδοποιούσαν εγκαίρως για το τί με περίμενε στα διόδια της Ελευσίνας και μετά.

Κάπως έτσι η απόφαση λήφθηκε εν κινήσει, έξοδος προς Μάνδρα και πορεία για Θήβα από την παλιά εθνική, από τα βουνά. Καλύτερη απόφαση δε μπορούσα να έχω πάρει. Είναι λίγα παραπάνω τα χιλιόμετρα αλλά ανεβαίνεις σε δροσερότερο υψόμετρο που κάνει τη διαδρομή πιο υποφερτή. Πρώτα ανεβοκατεβαίνεις το όρος Πατέρας καταλήγοντας στις Ερυθρές και έπεται μια καυτή πεδινή διαδρομή με πορεία προς Θήβα και μετά Λιβαδειά.

Η συνέχεια γίνεται σαφώς καλύτερη με το ανέβασμα του Παρνασσού, με ωραίο στροφιλίκι και ανάσες δροσιάς όσο ανεβαίνουμε. Στροφή για Δίστομο και κατέβασμα προς Ιτέα για να πιάσουμε τον παραλιακό δρόμο προς Γαλαξίδι και Ναύπακτο.

20240507 134254

Παραδόξως εδώ η κίνηση ήταν πολύ περιορισμένη, επιτρέποντάς μου να κινηθώ γρήγορα χωρίς να πρέπει να περνώ τη μισή διαδρομή στο αντίθετο ρεύμα προσπερνώντας. Συνεχίζοντας να κρατώ τον κινητήρα σχετικά χαμηλά λόγω στρωσίματος, η διαδρομή βγαίνει ευχάριστα και μάλιστα, προς έκπληξή μου, διαπίστωσα πως το πίσω λάστιχο είχε πατήσει όλο του το πέλμα ως τις άκρες. Μου έκανε εντύπωση γιατί προφανώς δεν πίεσα πουθενά, δεν κυνήγησα τη διαδρομή και απλά ακολουθούσα μια σταθερή σβέλτη ροή με μόνη προϋπόθεση να μην υπερβώ τις μεσαίες στροφές του κινητήρα.

Με τις αναρτήσεις απείραχτες στις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις, το Voge DS900X ήταν πολύ φιλικό και ευκολοδήγητο σε αυτές τις συνθήκες, έστριβε με τη χάρη μοτοσυκλέτας που έχει τα μισά κιλά στις στριφτερές ορεινές διαδρομές και στην υπέροχη παραλιακή βόλτα από Ιτέα ως Ναύπακτο, κι αυτό παρά τον μεγάλο μπροστινό τροχό των 21 ιντσών. Εννοείται πως δε βλέπω την ώρα να επιστρέψω σε τέτοιες βόλτες όταν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω όλη τη δύναμη του κινητήρα, η νέα adventure της Voge αφήνει πολλές υποσχέσεις.

Η διαδρομή μετά τη Ναύπακτο είναι πλέον αμιγώς αυτοκινητόδρομος, η Ιόνια Οδός, και η μετάβαση από κει ως την Πρέβεζα γίνεται απλούστατα και γρήγορα καθώς εδώ πια δεν είχε κίνηση. Είχε μεσημεριάσει ωστόσο και η ζέστη ήταν αφόρητη.

20240624 110607

Ο προορισμός μας, λίγο πιο βόρεια από την Πρέβεζα μας έφερε σε ένα καταπράσινο κάμπινγκ, όπου το DS900X πάρκαρε να ξαποστάσει στη σκιά για δυο μέρες, ενώ εμείς δροσιζόμασταν ολημερίς στην αχανή παραλία που ξεκινά από τον Μύτικα και εκτείνεται για δεκάδες χιλιόμετρα ως τη Λούτσα, πριν κόψει προς την ενδοχώρα για να ξαναδεί θάλασσα στην Πάργα.

Η επιστροφή τη Δευτέρα (Αγίου Πνεύματος) είχε παρόμοιο δρομολόγιο. Με την υποψία και μόνο πως η Μεγάλη Επιστροφή των Αθηναίων απειλούσε να μετατρέψει την Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου σε ένα γιγάντιο πάρκινγκ, η απόφαση να γυρίσουμε από την ίδια επαρχιακή διαδρομή μετά τη Ναύπακτο ήταν σχεδόν μονόδρομος.

20240624 164640

Έχοντας επιστρέψει πια στην Αθήνα, διαπιστώνω πως η μέση κατανάλωση που μέτρησα έδειχνε 5.4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, επίδοση εξαιρετική που με το ρεζερβουάρ 17 λίτρων βγάζει καλή αυτονομία.

Πλέον το Voge DS900X έχει επιστρέψει στη Mototrend για το πρώτο του σέρβις, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να κάνουμε αρκετά ακόμη χιλιόμετρα μέχρι να στρωθεί επαρκώς. Όταν αυτό θα έχει επιτευχθεί θα έρθει η ώρα για το πρώτο αναλυτικό τεστ της μοτοσυκλέτας, κάτι που θα περιλαμβάνει βεβαίως και δυναμομέτρηση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024 13:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Grand Zagoria - Στα Ζαγοροχώρια με το Suzuki GSX-S 1000 GT
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon