.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 11:39

Αμερική – Απαγόρευση για τα ηλεκτρικά πατίνια ΚΑΙ τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Για άλλη μία φορά οι νομοθέτες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς δύο οχήματα που έχουν φέρει κοσμοϊστορικές αλλαγές στην κινητικότητα.

Από την στιγμή που τα ηλεκτρικά πατίνια και τα ηλεκτρικά ποδήλατα βγήκαν στους δρόμους παγκοσμίως, συντάραξαν το status quo της κινητικότητας για πολλούς λόγους. Από την μία, το πολύ χαμηλό κόστος τους σχετικά με τα «ορθόδοξα» οχήματα και η μη απαίτηση διπλώματος, τα έκανε ανάρπαστα. Από την άλλη, η αλόγιστη χρήση τους από τον κάθε τυχόντα, αλλά και η ανύπαρκτη νομική δουλειά και υποδομή γύρω τους (κακά τα ψέματα), έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Όπως επίσης και τα πολυάριθμα θανατηφόρα ατυχήματα που έχουν καταγραφεί με αυτά παγκοσμίως. Φαίνεται ότι σε μία πόλη της Florida, έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή Key Biscayne της Florida αποφασίστηκε η πλήρης απαγόρευση τόσο των ηλεκτρικών πατινιών, όσο και των ηλεκτρικών ποδηλάτων, μέχρι νεοτέρας. Ο λόγος; Ένα ατύχημα που συνέβη στις 14 Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους, όταν άτομο ηλικίας 12 ετών τραυμάτισε θανάσιμα την 66χρονη Megan Andrews, οδηγώντας ηλεκτρικό ποδήλατο. Οι κοινοτάρχες αποφάσισαν, τότε, την προσωρινή απαγόρευση των οχημάτων αυτών, που τώρα έγινε μόνιμη.

Οι αντιδράσεις γύρω από την είδηση, σίγουρα θα είναι ανάμικτες. Το σίγουρο είναι ότι οχήματα που πραγματικά διευκολύνουν την κινητικότητα για πολλούς ανθρώπους ή/και σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα, αντιμετωπίζουν απαγορεύσεις. Στην περίπτωση του ρεπορτάζ μας, μια ολόκληρη κοινότητα πληρώνει για το λάθος ενός 12χρονου. Όλα αυτά δείχνουν, αν μη τι άλλο, μία αδυναμία (ή απροθυμία;) των νομοθετών να ασχοληθούν, σωστά και ρεαλιστικά, με αυτά τα εναλλακτικά οχήματα, τα οποία όμως φαίνεται ότι έχουν πέραση στο κοινό που αναζητά προσιτή, ατομική μετακίνηση.

Εσείς, με ποια πλευρά είστε;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 11:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon