.
Κατηγορία Zontes
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 14:32

Zontes 703F – Νέα στοιχεία και φωτογραφίες, κάντε οφθαλμόλουτρο

Στην Ισπανία σύντομα διαθέσιμη η μεγαλύτερη μέχρι τώρα μοτοσυκλέτα της Zontes – Νέα στοιχεία και εικόνες στην φόρα, η τιμή αναμένεται ακόμα.

Για το νέο Zontes 703F έχουμε μιλήσει και γράψει αρθρογραφία και στο παρελθόν, αφού μετά την παρουσίαση του στην EICMA του 2023, έχει προκαλέσει αίσθηση. Θα είναι η μεγαλύτερη, μέχρι τώρα, μοτοσυκλέτα της Zontes τόσο σε κυβισμό όσο κάλλιστα και σε μέγεθος, μιας και είναι μία full-size Adventure. Τώρα, από την Ισπανία, που σύντομα θα την υποδεχθεί και στους δρόμους της, έρχονται και περισσότερες φωτογραφίες, πολύ καλύτερης ποιότητας από ότι έχουμε δει έως τώρα.

Όπως αναφέρει και στα ανάλογα κείμενα της, η Zontes είναι ιδιαίτερα περήφανη για τον τρικύλινδρο κινητήρα, τον οποίο έχει αναπτύξει μόνη της και τον αναδεικνύει ως «την καλύτερη τεχνική λύση για μία μοτοσυκλέτα πολλαπλών ρόλων». Ο κινητήρας αποδίδει 95 ίππους και είναι έτοιμος για τις προδιαγραφές Euro 5+, ενώ μπορεί να μειωθεί και στους 47 ίππους για χρήση διπλώματος A2. Το μοτέρ θα έχει σφυρήλατα πιστόνια και επιστρώσεις DLC στα εσωτερικά τμήματα για μείωση των τριβών, ενώ θα φέρει και συμπλέκτη ολίσθησης αλλά και Quickshifter για τα ανεβάσματα. Δεν αναφέρεται κάτι για shifter/blipper και για κατεβάσματα, κάτι που σε πρώτη φάση ίσως μας λέει, ότι η 703F δεν θα έχει πλήρως ηλεκτρονικό γκάζι ride-by-wire, αλλά ένα απλούστερο σύστημα ψεκασμού. Αυτά όμως μένει να επιβεβαιωθούν και εκ νέου.

Εντυπωσιακά είναι τα δεδομένα από άποψης πλαισίου και περιφερειακών, καθώς το 703F κάνει… κατάχρηση αλουμινίου, με ένα πλαίσιο δύο δοκών βάρους 11 κιλών μόνο, υποπλαισίου από το ίδιο υλικό με βάρος 3,8 κιλών, αλλά και αλουμινένιου ψαλιδιού, όλα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα in-house. Τις αναρτήσεις θα παρέχει η Marzocchi, με ένα πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι 43 χιλιοστών εμπρός και ένα επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω, με εξωτερικό δοχείο αερίου και εξ αποστάσεως ρυθμιζόμενη προφόρτιση. Τα φρένα αναλαμβάνει η J. Juan εμπρός και πίσω, με διπλούς δίσκους και 4πίστονες δαγκάνες μπροστά και δύο καναλιών ABS. Οι τροχοί θα είναι ακτινωτοί, 21 και 18 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, με πρώτη τοποθέτηση ελαστικών τα Michelin Anakee Adventure τουλάχιστον όσον αφορά την Ισπανία.

Στον εξοπλισμό… πιάστε τεφτεράκι, γιατί έχουμε και λέμε:

  • Οθόνη TFT 6,75 ιντσών με σύνδεση με κινητό
  • Δύο χαρτογραφήσεις ισχύος και Traction Control
  • Απεικόνιση πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών
  • Δύο παροχές ρεύματος USB
  • Οπίσθιο ραντάρ τυφλού σημείου με φωτεινή προειδοποίηση σους καθρέφτες
  • Δυνατότητα διαχείρισης μοτοσυκλέτας μέσω εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο
  • Κάμερα Full HD εμπρός με ενσωματωμένη μνήμη 128 GB και λειτουργία «νυχτερινής όρασης»
  • Keyless σύστημα εκκίνησης/ανοίγματος ρεζερβουάρ
  • Θερμαινόμενα γκριπ
  • Ηλεκτρική ρύθμιση ζελατίνας, δύο επιλογές στην τελευταία: Sport και Touring
  • Full LED φώτα και

Όπως ξέρουμε μέχρι τώρα, για την Ελλάδα η τιμή του αναμένεται στο επίπεδο των 9.500 ευρώ αρχικά (μπορεί να αλλάξει χωρίς προειδοποίηση) και είμαστε πραγματικά ανυπόμονοι να το γνωρίσουμε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 14:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Zontes 368G - Adventure σκούτερ με απίστευτο εξοπλισμό
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon