.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 14:41

Yamaha Augur 2024 - Ανανέωση με φώτα στροφής!

Η Yamaha παρουσίασε στην αγορά της Ταϊβάν το ανανεωμένο σκούτερ Augur με τέσσερα νέα χρώματα και cornering lights.

Το Augur παρουσιάστηκε στα τέλη του 2022 στην Ταϊβάν, προορισμένο μόνο για κάποιες ασιατικές αγορές και έκτοτε άλλαξε μόνο προσθέτοντας ένα νέο χρώμα. Βασισμένο στον κινητήρα Blue Core 155 cc με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων VVA που γνωρίζουμε και στα μέρη μας από το ανάλογο ΝΜΑΧ, το Augur ξεχωρίζει από τον πολύ ιδιαίτερη σχεδίασή του, ενώ διαθέτει τον εξοπλισμό που διακρίνει αυτή τη γκάμα της Yamaha, με σύστημα start-stop, smart key και TFT 4.3 ιντσών με συνδεσιμότητα, αλλά και κάποια στοιχεία που δεν έχουμε ξαναδεί.

Ο λόγος για το σύστημα Υ-AU (Yamaha Adjustable Color Temperature Unit) που αλλάζει αυτόματα το χρώμα του φωτός του προβολέα ώστε να προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες για βέλτιστη ορατότητα.

feature02B 1600x1208 1

Η φετινή ανανέωση που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Ταϊβάν από την εκεί αντιπρόσωπο της Yamaha δεν επηρεάζει σε τίποτε τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό, ούτε τα μηχανικά μέρη του σκούτερ, αλλά προσθέτει ένα ακόμη εντυπωσιακό χαρακτηριστικό που δεν έχουμε συναντήσει ξανά σε σκούτερ. Το σύστημα Y-LLA (Yamaha Lean Light Assist) αφορά φώτα στροφής, δηλαδή το σκούτερ φορά LED προβολέα που στρέφει το φως του προς το εσωτερικό της στροφής όταν το σκούτερ πλαγιάζει.

feature01B 1600x1208 1

Παράλληλα η Yamaha άλλαξε η χρωματική παλέτα του Augur εισάγοντας τέσσερα νέα χρώματα για το 2024: μπλε, μαύρο, τιτάνιο (σκούρο γκρι) και λευκό.

AUGUR 03 Star titanium

Όπως και τα ανάλογα Aerox, που μοιράζονται την ίδια μηχανική βάση, το Augur δεν έχει εξαχθεί προς δυσμάς και για την ακρίβεια δεν διατίθεται ούτε καν στην Ιαπωνία. Θα συνεχίσει να μας κάνει εντύπωση το γεγονός αυτό με δεδομένο ότι αυτός ο κινητήρας έχει γράψει ιστορία στην Ευρώπη με το NMAX, προφανώς ικανοποιώντας μια χαρά τις προδιαγραφές Euro 5, και για μια φορά ακόμη ας ευχηθούμε να δούμε αυτό το τεχνολογικά προηγμένο σκούτερ και στα μέρη μας.

Ως τότε, δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε από τη Yamaha Motor Taiwan.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 14:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon