.
Κατηγορία Hyosung
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 16:57

Hyosung GV650 – Πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα, το είδαμε από κοντά

Μετά την παρουσίαση των Bobber στα 125 και 300 κυβικά, η Hyosung δημιουργεί ξανά και ένα power cruiser στα 650 κυβικά – Το είδαμε στην Ελλάδα εν αναμονή περισσότερων πληροφοριών.

Η Hyosung μπήκε ξανά στην αγορά μοτοσυκλέτας της Ελλάδας πέρσι, με τα νέα Bobber GV125s και GV300s, που ξεχώρισαν χάρη στους V2 κινητήρες τους αλλά στην προσιτή τους τιμή – ενώ, παράλληλα, διαθέσιμες θα γίνουν και οι ανανεωμένες εκδόσεις τους «EVO» - σύντομα, θα ακολουθήσουν και περισσότερα άρθρα για τις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες.

Η Hyosung Ελλάδος όμως θα κάνει και το επόμενο βήμα, με την εξασφάλιση του νέου «Speed Cruiser» GV650, που είδαμε από κοντά στην αντιπροσωπεία πριν λίγες ώρες. Μιλάμε για μία πρόταση power cruiser με εντυπωσιακή εμφάνιση και έναν πολύ γνωστό κινητήρα, αλλά και μία τιμή που, σε πρώτη φάση, είναι ιδιαίτερα δυνατή, τόσο για την κατηγορία όσο και για τα κυβικά του μοντέλου.

Η νέα GV650 έχει προέλθει από την αναβάθμιση του πολύ γνωστού μοντέλου από το παρελθόν, Aquila 650, με τον πασίγνωστο V2 κινητήρα που έχει χρησιμοποιηθεί και στα Suzuki V-Strom 650. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Hyosung έχει συνεργαστεί με την Suzuki κατά την εξέλιξη και την δημιουργία αυτού του κινητήρα και, πλέον, είναι σε θέση να τον εναρμονίσει με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5. H απόδοση του μοτέρ αγγίζει τους 72 ίππους/8.750 στροφές.

Το μοντέλο χτίζεται πάνω σε ατσάλινο πλαίσιο, με εντυπωσιακό μήκος στα 2.365 χιλιοστά που τονίζει ακόμα περισσότερο τον cruiser χαρακτήρα της. Η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα, μέσω κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων, ενώ τις αναρτήσεις αποτελούν ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός (41 χιλιοστών) και δύο αμορτισέρ πίσω, ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση ελατηρίου. Τα φρένα κάνουν χρήση δύο δίσκων εμπρός 300 χιλιοστών, με 4πίστονες δαγκάνες όπως και έναν δίσκο 270 χιλιοστών, με δαγκάνα 2 εμβόλων πίσω – το σύστημα ολοκληρώνει ABS της Bosch.

Εμείς ανεβήκαμε για λίγο και στην  σέλα του GV650, παίρνοντας μια γεύση από την θέση οδήγησης που ορίζεται από το τεράστιο, μαύρο τιμόνι, το χορταστικό σε πλάτος ρεζερβουάρ και το ψηφιακό όργανο ενδείξεων. Ο κεντρικός διακόπτης, όπως και η κλειδαριά του τιμονιού, είναι πλευρικά τοποθετημένοι για μία ρετρό cruiser νότα, ενώ η σέλα είναι διπλή, με ραφές χρωματικής αντίθεσης. Τα φώτα εμπρός και πίσω είναι LED, ενώ, σε πρώτη επαφή, σε εντυπωσιάζει η γυαλάδα της βαφής αλλά και η αίσθηση «κλασικής» μοτοσυκλέτας φτιαγμένη για τα Highways...

Θα ακολουθήσουν περισσότερα για την μοτοσυκλέτα, μόλις πάρουμε και εμείς τις απαραίτητες πληροφορίες για την «εκκίνηση» της καριέρας της στην χώρα μας. Η τιμή της, που έχει προς το παρόν ανακοινωθεί, βρίσκεται στα 7.599 ευρώ – ένας αριθμός που σίγουρα θα προκαλέσει συζήτηση. Stay tuned…

Δείτε περισσότερα για το Hyosung GV650 και με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 17:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2023 - Hyosung Bobber EVO Supreme V-TWIN 125/300
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon