.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 12:32

Honda CRF250RX 2019

 

Το μικρό cross country μοντέλο στα βήματα του 450RX

 

Μαζί με το νέο 450L και την ανανεωμένη γκάμα CRF του 2019, η Honda παρουσίασε ένα ακόμη νέο μοντέλο, το CRF250RX. Όπως υποδηλώνει το RX στο τέλος του κωδικού της, η νέα αυτή μοτοσυκλέτα έρχεται να προσφέρει όλα τα προσόντα του ΜΧ μοντέλου CRF250R, με μικρές επεμβάσεις που αποσκοπούν στο να το προσαρμόσουν καλύτερα σε μια πιο ελαφρώς εντουράδικη χρήση δίχως απαιτήσεις για εξοπλισμό δρόμου, αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν cross country.

Το 250RX στην ουσία είναι ένα 250R με 18άρη πίσω τροχό, μεγαλύτερο δοχείο καυσίμου, διαφορετικές ρυθμίσεις αναρτήσεων και πλαϊνό σταντ.

Ο κινητήρας του είναι ο ίδιος με του R, αποδίδει την ίδια μέγιστη ισχύ και ενσωματώνει όλες τις αλλαγές του motocross μοντέλου. Επεμβάσεις σε σώματα ψεκασμού, εισαγωγή αέρα, κεφαλή και εξάτμιση αποσκοπούν στο να γεμίσουν τις καμπύλες του στις χαμηλές και μεσαίες.

Όσον αφορά στα ηλεκτρονικά, το RX διαθέτει όλα τα συστήματα του R, δηλαδή επιλογές χαρτογραφήσεων ανάφλεξης και launch control που ρυθμίζεται σε τρεις στάθμες.

Το πλαίσιο είναι το ίδιο με του R, ενώ στις αναρτήσεις συναντάμε πλήρως ρυθμιζόμενα Showa μπροστά και πίσω με ρυθμίσεις προσαρμοσμένες στον νέο τους ρόλο.

Το πλαστικό ρεζερβουάρ καυσίμου χωράει τώρα 8.5 λίτρα, δηλαδή 2.2 περισσότερα από το R, ενώ το βάρος του RX ανακοινώνεται στα 11 κιλά πλήρες.

Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά γνωρίζουμε πως στις ΗΠΑ θα διατίθεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με λιανική γύρω στα €7,000 (με τη σημερινή ισοτιμία ευρώ-δολαρίου).

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 12:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon