.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 12:13

GPX DZ3 – Νέο μοντέλο sport scooter στην Ασία

Από την ήδη γνωστή σε εμάς, μέσω της KSR Hellas, GPX – Αναμένονται πληροφορίες για τυχόν άφιξη του στην Ελλάδα.

Στην ιστοσελίδα της πατρίδας της, της Ταϊλάνδης, η GPX παρουσίασε το νέο DZ3 – Ένα μοντέλο sport scooter με πολύ ενδιαφέρουσα εμφάνιση και γενικότερη συνταγή, παραπάνω από κατάλληλη για την αγορά μας, στην οποία τα scooters πιάνουν το 65% τουλάχιστον της αγοράς.

Το DZ3 έχει μια πολύ έντονα σπορ εμφάνιση, ειδικά κοιτάζοντας τα εμπρός και πίσω μέρη του μοντέλου που παραπέμπουν σε σπορ μοτοσυκλέτες. 5 χρωματισμοί έχουν ανακοινωθεί για το μοντέλο: Γκρίζο και μαύρο για την «στάνταρ» έκδοση, όπως και λευκό, κόκκινο, λαδί και μαύρο για την sport έκδοση. Στην τελευταία, υπάρχουν επίσης αμορτισέρ YSS με εξωτερικό δοχείο αερίου και ρυθμιζόμενα, ενώ στον εξοπλισμό προστίθεται και Traction control.

Ο κινητήρας με την ονομασία Hyper-I των 278,2 κ.εκ., που αποδίδει 24,1 ίππους/8.250 σ.α.λ. και 2,5 kgm ροπής/6.250 σ.α.λ. Από το δεξιό κάλυμμα που φιλοξενεί και την αντλία του νερού, θα στοιχηματίζαμε ότι μιλάμε για μία ακόμα ενσάρκωση του πάλαι ποτέ κινητήρα 300 κυβικών του Piaggio Group, ένα μοτέρ που συναντάται εκτενέστατα σε scooters Ασιατικής προέλευσης τα τελευταία χρόνια.

Τα φρένα εμπρός και πίσω είναι δισκόφρενα, με κανάλι ABS δύο καναλιών. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης και Keyless σύστημα εκκίνησης όπως παροχή ρεύματος USB ταχείας φόρτισης, ενώ κάτω από την σέλα μπορεί να φιλοξενηθεί ένα κράνος. Περιμένουμε πληροφορίες από την ελληνική αντιπροσωπεία, για το αν και πότε το συγκεκριμένο μοντέλο θα έρθει στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 12:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon