.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 13:31

BMW R 1300 GS Trophy Competition – Έτοιμο για τη Ναμίμπια

Παρουσιάστηκε η νέα «αγωνιστική» μοτοσυκλέτα του GS Trophy 2024, με την BMW να ανακοινώνει παράλληλα και την χορηγία του F 900 GS ως μοτοσυκλέτα για τους Marshals του αγώνα. (δελτίο τύπου)

Όταν συνολικά 22 εθνικές ομάδες - συμπεριλαμβανομένων έξι γυναικών και 16 ανδρών - με συνολικά 60 αναβάτες διαγωνιστούν για το πολυπόθητο τρόπαιο στο BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namibia από τις 15 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2024, θα μπορούν να βασίζονται σε ένα ανώτερο «άλογο εργασίας» καθώς διασχίζουν τη Ναμίμπια: το BMW R 1300 GS Trophy Competition Bike.

Το R 1300 GS Trophy Competition Bike έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά για αυτόν τον διαγωνισμό, ο οποίος διεξάγεται με βάση το GS από το 2008 και είναι εξοπλισμένο για όλα τα ενδεχόμενα χάρη σε ειδικά αξεσουάρ. Το μεγάλο GS με τον ισχυρό κινητήρα boxer του είναι εξοπλισμένο με ψηλά καβαλέτα τιμονιού, κάγκελα προστασίας κινητήρα, προστατευτικά κάτω μέρους και πλαισίου, ρυθμιζόμενες μανέτες ταχυτήτων και φρένων, υποπόδια αναβάτη GS Vario, χειρολαβές enduro, προστατευτικό προστασίας προβολέων και λευκές προεκτάσεις χουφτών τιμονιού. Τα ελαστικά εκτός δρόμου με χοντρό πέλμα στους μαύρους τροχούς με σταυρωτές ακτίνες και η μονή σέλα τύπου Bench έχουν σχεδιαστεί για να ανταπεξέρχονται στο μερικές φορές δύσκολο έδαφος του BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namibia στην Ανατολική Αφρική.

Με εξαίρεση μερικές λεπτομέρειες, το R 1300 GS Trophy Competition Bike μπορεί να διαμορφωθεί με βάση το R 1300 GS Trophy.

Αν και το BMW Motorrad Competition Bike δεν διατίθεται προς πώληση ακριβώς με αυτή τη μορφή, βασίζεται στην έκδοση μοντέλου R 1300 GS Trophy, με εξαίρεση μερικές λεπτομέρειες όπως τα αυτοκόλλητα, το μεγάλο προστατευτικό κάτω μέρος και το μοχλό αλλαγής ταχυτήτων. Το βασικό μεταλλικό χρώμα Racing Blue τα λέει όλα: με τις κόκκινες και άσπρες ρίγες και τα γράμματα, σε συνδυασμό με το ματ λευκό μεταλλικό πίσω πλαίσιο, το R 1300 GS Trophy ανοίγει κυριολεκτικά την όρεξη για σπορ οδήγηση εκτός δρόμου - όπως και οι 22 ομάδες θα ζήσουν με τα R 1300 GS Trophy Competition Bikes τους τον Σεπτέμβριο.

Στο πνεύμα της υψηλής τεχνογνωσίας εκτός δρόμου, το Trophy είναι εξοπλισμένο εκ των προτέρων με προστατευτικά ψυγείου για προστασία από ζημιές, για παράδειγμα από θραύσματα πετρών. Οι στιβαροί τροχοί με σταυρωτές ακτίνες αποτελούν επίσης μέρος του εξοπλισμού εκτός δρόμου. Διατίθενται με μαύρες ζάντες στάνταρ και διατίθενται επίσης σε χρυσό ως επιλογή εκ του εργοστασίου.

Το BMW F 900 GS Trophy Marshal Bike - το σπορ, εκτός δρόμου BMW GS για τη μεσαία κατηγορία ως όχημα για την ομάδα GS Trophy Marshal.

Οι GS Trophy Marshals, οι οποίοι θα καθοδηγούν τους συμμετέχοντες με ασφάλεια στο δύσκολο έδαφος της Ναμίμπια, μπορούν επίσης να βασιστούν σε υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας εκτός δρόμου. Το F 900 GS, το F 900 GS Trophy Marshal Bike είναι η premium προσφορά της BMW Motorrad στην κατηγορία enduro τουρισμού μεσαίας κατηγορίας.

Με πλήρη ισχύ 77 kW (105 hp) και σημαντικά μεγαλύτερο εύρος χρήσεων χάρη στις πολύ βελτιωμένες ιδιότητες εκτός δρόμου και τη δραστική μείωση βάρους κατά 14 κιλά σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, ο σπορ εκπρόσωπος των μοντέλων GS της Σειράς F – όπως και το R 1300 GS Trophy Competition Bike - αισθάνεται επίσης σαν στο σπίτι του στη Ναμίμπια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 13:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon